x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Timp liber Casa Abordare clasica

Abordare clasica

28 Iul 2005   •   00:00
Abordare clasica

Proprietarii acestei case, proiectata de arhitectul Emil Baloleanu, au optat pentru un decor clasic, unde eleganta mobilierului induce aerul patinei antichizate

Optiunea pentru liniile clasice a venit, in acest caz, dupa o experimentare a unui ambient modern. Proprietarii au trait, timp de cinci ani, intr-o locuinta unde culorile vii, obiectele stilizate si mobilierul cu design actual creionau imaginea ambientului. O data cu construirea noii lor case, au ales varianta opusa: clasicul. Deveniti intre timp parinti, amintirea copilariei lor le-a trezit simturile si au dorit sa recompuna intr-o maniera proprie atmosfera interioarelor unde au crescut.

In opinia lor, o abordare clasica nu se demodeaza niciodata, iar obiectele capata o patina ce le sporeste in timp valoarea si elegant a. Desi pare mai facila alegerea unei compozitii de decorare in gen clasic, nu este deloc asa. Sarmul unui astfel de interior rezida in detalii si numai un ochi avizat poate sa le reuneasca pentru a da ansamblului rafinamentul izului aristocratic.

Proprietarii acestei case, recent finalizata din punctul de vedere al constructiei si finisajelor, s-au angajat pe cont propriu in ambientarea ei. Ei au incercat sa adapteze obiecte si piese de mobilier pe care le detineau deja cu altele noi, achizitionate pentru crearea ambientului clasic dorit. Compromisurile erau de neevitat, dar au incercat sa le mascheze prin asortarea cromatica, prin prezenta tesaturilor, prin rezolvarea zonei ferestrelor cu draperii grele.

In acest interior, mobilierul accentueaza cel mai evident liniile clasice urmarite. Elementele de detaliu ce se impun atentiei si contribuie la intregirea atmosferei vizate sunt, in special, corpurile de iluminat. Acestea sunt alese pe familii pentru fiecare functiune in parte, aducand o nota unitara pe zone. Este o casa inca in curs de amenajare, un interior caruia identitatea nu i s-a definitivat, dar in care principalele elemente conduc catre o idee, catre un gen de ambientare in stil clasic.

Adela Parvu
Arhiva Ideal Decor
×