x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Timp liber Casa Accesorii de lux care spun o poveste

Accesorii de lux care spun o poveste

de Georgiana Teodorescu    |    05 Iun 2010   •   00:00
Accesorii de lux care spun o poveste

În design şi arhitectură materialele preţioase sunt diferite: esenţe de lemn, sortimente de marmură, ţesături şi materiale naturale, metale scumpe. Nu de multe ori aceste materiale sunt ascunse în mobilier sau finisaje. Adevăratele bijuterii sunt accesoriile care completează fiecare cameră şi care închid în ele esenţa unei amenajări aparte.



O linie exclusivă cu astfel de accesorii a fost lansată de cei de la Baldi, integrând în linia clasică, caracteristică obiectelor lansate de această firmă, elemente noi din domeniul contemporanului: materiale, culori şi forme diferite.

COLECŢIA 2010
Când creaţia unui maestru spune o poveste aceasta se transformă într-o operă de artă, chiar şi un simplu accesoriu, ce devine apoi centrul atenţiei şi în jurul căruia toate celelalte piese de mobilier gravitează. Acesta este definiţia obiectelor create de Baldi, un amestec de lux şi eleganţă, obiecte care vorbesc despre stilul de viaţă, bunăstarea financiară şi plăcerea pentru obiectele exclusiviste.

Piesa de bază a colecţiei 2010 o reprezintă noul set complet de masă, realizat dintr-un melanj de materiale: cristal, ametist, argint, aur, malachit, chiar şi perle, incluzând tacâmuri, seturi de farfurii, vase pentru fructe, sfeşnice, boluri, tăvi, recipiente pentru condimente. Elementele nou introduse în această colecţie sunt culorile fresh (verde crud, galben-lime, turcoaz, lila) precum şi aplicaţiile gravate pe suprafaţa cristalului ce imită dantela şi materialele croşetate.

FIRMA BALDI
Două familii de artizani, Ponziani şi Consani, din Florenţa, au pus bazele în anul 1867 unui atelier de prelucrare a statuilor, pieselor de mobilier şi accesoriilor pentru locuinţele familiilor bogate din întreaga Italie. Devotamentul şi creativitatea dovedite de-a lungul unui secol şi jumătate sunt etalate în multitudinea de lucrări rămase ca patrimoniu naţional în muzee din Milano, Florenţa şi Roma.

Pentru a avea o imagine completă asupra firmei, amintim producţia de accesorii de casă, dar şi de mobilier, corpuri de iluminat, accesorii şi obiecte sanitare exclusiviste. Obiectele sub marca Baldi se pretează interioarelor în stil neo-clasic, baroc, rococo, reinterpretări ale perioadei lui Ludovic al-XIV-lea.

COMPETENŢE EXCLUSIVISTE
Astăzi, Paolo şi Anna Consani continuă meşteşugul prelucrării cristalelor şi a metalelor preţioase, împletind tehnicile tradiţionale cu cele noi de realizare a artefactelor. Principiul pe care l-au adoptat este unul foarte simplu: „Atenţie totală acordată detaliilor", acestea realizând diferenţa dintre high-class şi obişnuit. Pentru că sunt o companie exclusivistă aceştia pot realiza piese singulare, în dimensiuni, materiale şi culori diferite, reinterpretări după piese cunoscute în funcţie de gustul şi alegerea fiecărui client.

Un exemplu de piesă surpriză a fost cuva de baie realizată integral din cristal, prezentă în catalogul din 2008. În 2010 a fost lansat al doilea prototip, când showroom-ul de prezentare a fost organizat la exterior pentru a surprinde chintesenţa acestui material scump şi puterea naturii închisă în frumuseţea faţetată a cristalului.

×
Subiecte în articol: idei pentru casa ta