x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Timp liber Casa Află care sunt cele mai eficiente servicii pentru tratarea pietrei naturale!

Află care sunt cele mai eficiente servicii pentru tratarea pietrei naturale!

29 Apr 2021   •   17:12
Află care sunt cele mai eficiente servicii pentru tratarea pietrei naturale!

Piatra naturală este utilizată în construcții încă din cele mai vechi timpuri. Maeștrii pietrari au conferit acestui material creat de natură forme și utilizări multiple, ce au înfrumusețat diverse locuințe și monumente. Piatra este utilizată astăzi la asamblarea pardoselilor, la placarea pereților și a altor suprafețe fiind folosită atât în interior, cât și la exterior. Ceea ce atrage imediat privirea asupra ei este luciul desăvârșit, ce pune în valoare nuanțele și detaliile specifice.

Pentru a-și păstra însă integritatea și calitățile ce o fac dezirabilă, piatra naturală are nevoie de îngrijire. Tratarea pietrei naturale este realizată cel mai eficient de către profesioniști în curățare și șlefuire piatră, ce dispun de tehnica și cunoștințele necesare pentru a-i reda acesteia strălucirea. Atunci când se observă că piatra începe să-și piardă din calități este necesară apelarea la un ajutor profesional, pentru a decide mai bine tipul de tratament de care are nevoie materialul.

Care sunt principalele servicii de tratare a pietrei naturale?

Atunci când constați că suprafața din piatră prezintă nu mai este la fel de lucioasă, sau începe să prezinte zgârieturi, decolorări, pete sau alte deteriorări e timpul să apelezi la ajutor profesionist. Poți lua legătura cu o firmă de șlefuire piatră naturală, ce poate evalua suprafața de piatră pentru a te sfătui ce măsuri trebuie luate în funcție de gradul de deteriorare al materialului.

În majoritatea intervențiilor are loc șlefuirea pietrei naturale. Acest proces este foarte eficient în a reda luciul și strălucirea naturală a pietrei. Se poate utiliza pe toate tipurile de suprafață din piatră – marmură, travertin, granit, mozaic și alte tipuri de piatră naturală. Procesul se realizează folosind un aparat șlefuitor dotat cu un ax rotativ, pe care se montează discuri abrazive, de durități diferite. Pentru a nu se împrăștia pulberea rezultată în urma șlefuirii, aparatul folosește apă, stocată într-un rezervor. Se realizează astfel mai multe șlefuiri consecutive, urmate de curățarea reziduurilor rezultate, cu ajutorul unui aspirator de lichide.

În urma procesului de șlefuire piatră se pot îndepărta defectele de suprafață ale materialului și se obține luciul dorit. Însă pentru a avea un efect de durată, specialiștii în tratarea pietrei recomandă realizarea proceselor de cristalizare și de impermeabilizare. Cristalizarea se realizează după șlefuire și implică împrăștierea pe suprafață a unui lichid de cristalizare, care intră în contact cu piatra și formează o peliculă de micro-cristale. Acestea ajută la conferirea unui luciu rezistent, precum și protejarea suprafeței de uzura fizică.

Impermeabilizarea protejează suprafața de piatră de infiltrarea lichidelor ce pot păta sau eroda piatra în timp. Acest proces este recomandat mai ales suprafețelor aflate la exterior, ce sunt expuse intemperiilor, sau pentru pardoselile din băi sau bucătării, cu grad mare de umezeală. Procesul de impermeabilizare se realizează cu ceară specială pentru piatră, ce se întinde pe suprafețe pentru a acoperii porii materialului.

Pentru înfrumusețarea suprafețelor din piatră naturală se recomandă tratarea cu o ceară specială de lustruire, care conferă un aspect estetic remarcabil și durabil. Această ceară se întinde pe toată suprafața și creează un luciu strălucitor. Există și cazuri în care pe pardoseli au fost montate mochete sau module de birou, care după ce au fost îndepărtate, au lăsat urme de adeziv, chit sau silicon pe piatră. În aceste cazuri se pot realiza procese de decapare și de curățare a acestor tipuri de reziduuri.

Pentru aceste tratamente se utilizează solvenți speciali și detergenți necaustici, ce se aplică pe reziduuri pentru a le dizolva. Îndepărtarea acestora se realizează ulterior cu ajutorul unor bureți speciali din micro-fibră, pentru a nu dăuna suprafeței din piatră. În acest fel frumusețea pietrei naturale va fi din nou la vedere.

Contează pe ajutorul oferit de o firmă profesională de șlefuire și curățare a pietrei naturale!

Atunci când cauți servicii de șlefuire și alte tratamente pentru suprafețele din piatră naturală, poți conta pe ajutorul oferit de specialiștii de la www.masterstoneclean.ro ce oferă servicii de înaltă calitate. Aceștia îți pot evalua gradul de deteriorare al suprafețelor din piatră și te pot sfătui cu privire la ce tratamente sunt necesare pentru a-i reda rocii frumusețea.

Firma folosește utilaje de ultimă generație iar echipamentele și produsele de tratare a pietrei (ceruri, solvenți sau detergenți) sunt de cea mai bună calitate și și-au dovedit eficiența în lucrări de anvergură. Echipa de profesioniști este gata să realizeze orice tip de tratament dintre cele enumerate mai sus, conferind astfel pietrei naturale o viață lungă și strălucitoare!

×