x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Timp liber Casa Afla ce e nou

Afla ce e nou

de Otilia Vintilă-Bolchiş    |    07 Sep 2006   •   00:00

ECHIPAMENTE ELECTRICE SI AUTOMATIZARI

la Editia a II-a a singurei expozitii de acest gen din Romania
Maine este ultima zi in care aveti ocazia sa vizitati Expozitia Internationala de Echipamente Electrice si Automatizari care se desfasoara de la 5 septembrie la Palatul Parlamentului. Aceasta este a doua editie a singurei expozitii din Romania specializata in echipamente electrice si automatizari si in acelasi timp reprezinta un concept interesant de eveniment care imbina notiunea de expozitie specializata cu elemente de show.

In acest context, o experienta interesanta este vizionarea prezentarilor live de roboti industriali sustinute de Institutul de Cercetari pentru Echipamente si Tehnologii in Constructii. Game decorative de prize fabricate din plastic de foarte buna calitate, rezistente la apa, profile ergonomice pentru aranjarea cablurilor in interior, instalatii electrice, componente electrice, rezistente si tablouri electrice sunt o mica parte din produsele pe care le gasiti la aceasta expozitie.

Alt produs care atrage atentia este detectorul de trasnet ATSTORM care detecteaza furtuna si loviturile de trasnet inainte de momentul producerii lor, chiar daca sunt foarte indepartate.

PENTRU LUCRARILE USOARE DIN JURUL CASEI...

Motoferastraul compact usor MS 170
Pentru treburile usoare pe care le aveti de efectuat in jurul casei, precum: rarirea crangurilor, curatarea arborilor sau pentru taierea lemnelor de foc aveti acum la dispozitie un nou produs. Compania STIHL a lansat pe piata locala motoferastraul compact MS 170, special conceput pentru cei care au nevoie de o motounealta usor de intrebuintat pentru gospodarie si chiar pentru cei ce sunt incepatori in utilizarea unui motoferastrau. Acest motoferastrau are o capacitate cilindrica de 30,1 cmc si o putere a motorului de 1,3kW, cantarind numai 3,9 kg (nealimentat). Lungimea de taiere a MS 170 este de 30 cm, ceea ce permite utilizatorului sectionarea trunchiurilor subtiri, dar si obtinerea lemnului de foc prin taierea butucilor sau a bucatilor de lemn masive.

Stihl MS 170 este dotat cu lant de ferastrau Oilomatic, ce presupune lubrifierea automata a acestuia, pentru a reduce uzura si a mari durata de viata a garniturii taietoare. Motoferastraul poate fi dotat ulterior cu intinzator de lant cu actiune rapida sau cu sistem de pornire ElastoStart.

S-A DESCHIS GALERIA MOBEXPERT BANEASA!

Un nou mall destinat amenajarilor interioare este de acum la dispozitia dumneavoastra, in Zona Comerciala Baneasa! Printr-o investitie de 15 milioane de euro, pe o suprafata de 23.000 de metri patrati, sunt gazduite in Galeria Mobexpert Baneasa 12 magazine de amenajari interioare cu produse variate, menite sa raspunda mai multor stiluri de viata, gusturi si posibilitati!

Flanco va deschide aici cel mai mare magazin de electrocasnice si echipamente IT din Romania, iar Sara Blu’, cunoscuta marca de magazine de decoratiuni interioare si cultura mesei, va rotunji oferta sa de decoratiuni cu mic mobilier. In premiera nationala absoluta, in galerie se va regasi si prima franciza a producatorului danez Bo Concept, recunoscut international pentru mobilierul sau versatil, util si simplu.

Home Fashion promoveaza mobilier si decoratiuni de inspiratie latina, inventive, calde si colorate. Magazinului Lemon prezinta o oferta in stilul pop. Galeria Zaria expune lucrari realizate de artisti plastici romani, iar Descamps si Art Interior completeaza gama designerilor europeni prezenti in Galeria Mobexpert.

AMBIENT CREAT CU LUMINA

Din gama variatoarele electronice de lumina am ales sa va semnalam prezenta produsului Lyneo-Lutron, rezultat al tehnologiei americane care adapteaza intensitatea luminii la atmosfera sau activitatea dorite. De exemplu: "T.V", "Petrecere", "Citit", "Intalnire". In plus, face mari economii de energie, simultan cu cresterea duratei de viata a becurilor prin protejarea filamentului. Eventualele lamuriri referitoare la acesta le puteti trimite la adresa equram@xnet.ro.

UN ASPIRATOR SIMPLU SI PERFORMANT

Electrolux-ul a nascocit o noua tehnologie. "Accelerator" se numeste aceasta si este aplicata noului tip de aspirator din categoria celor fara sac, lansat de curand pe piata de la noi.

Tehnologia este bazata pe rotirea curentului de aer in interiorul aspiratorului la viteza foarte mare, puterea centrifuga facand ca particulele de praf sa ajunga direct si definitiv in containerul de praf, fara sa mai scape pe ici si colo! Aspiratorul Accelerator ZAC6705 este disponibil in reteaua magazinelor Altex si Altex Megastore la un pret recomandat de vanzare de 289 RON.

EVENIMENTE PRAKTIKER LA ARAD SI TARGU-MURES

Maine, 8 septembrie, cel de-al 12-lea magazin Praktiker se deschide la Targu-Mures, pe Bdul 1 Decembrie nr. 289. Prima deschidere din acest an va fi urmata de altele 4, programate pana la sfarsitul anului in orasele: Galati, Braila, Satu Mare si Bucuresti (Cartierul Vitan).

La 9 septembrie, in cadrul magazinului Praktiker din Arad, cei interesati pot participa la evenimentul "Solutii praktice". Pot sa invete aici, din demonstratiile practice sustinute de o echipa de profesionisti, cum sa faca o hidroizolatie la soclul de casa cu membrana bituminoasa, polistiren extrudat si tencuiala de soclu. Pot invata, de asemenea, cum se realizeaza "ca la carte" o placare a peretelui de baie cu placi de faianta si elemente de decor (brau). Mesterul popular Constantin Perva (numeroase participari la targuri si expozitii in tara si premii nationale) va dezvalui mestesugul realizarii cosului din nuiele.

DESIGN AUTENTIC

De putin timp, in Bucuresti, pe Calea Victoriei la nr. 204, avem si noi un veritabil magazin de design. Este vorba despre magazinul Kartell, unul dintre principalele nume de pe piata designului international. Colaborarea cu designeri de renume precum: Ron Arad, Antonio Citterio, Michele De Lucchi, Piero Lissoni, Alberto Meda sau Philippe Starck, s-a materializat in dezvoltarea unor idei inovative si originale devenite acum obiecte de referinta pentru design.

INVENTIE DE LA LG

LG Electronics, in parteneriat cu o echipa de cercetatori, a dezvoltat primul compresor inverter pentru aparatele de aer conditionat care are la baza tehnologia SynRM (Synchronous Reluctance Motor). Suna complicat, dar rezultatul este simplu: cand temperatura din interior atinge nivelul dorit, aparatul LG reduce viteza compresorului pentru a o mentine constanta, economisind cu pana la 60% mai multa energie. Aparatele rezidentiale de aer conditionat vor fi dotate cu acest sistem incepand cu 2008!
×