x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Timp liber Casa Afla ce e nou

Afla ce e nou

de Otilia Vintilă-Bolchiş    |    03 Aug 2006   •   00:00
Afla ce e nou

COLECTIE DE ELECTROCASNICE DIN ALUMINIU ELOXAT

In ceea ce priveste bucataria, tendinta care se inregistreaza este aceea de a se transforma intr-un spatiu propice mai multor activitati sociale. De aceea, modul in care aparatele electrocasnice arata devine din ce in ce mai important.

Studii de piata realizate in scopul descoperirii preferintelor consumatorilor au dezvaluit aprecierea deosebita acordata aparatelor pentru gatit cu design atractiv. Astfel se prefera ca aparatele sa fie expuse in bucatarie si nu ascunse prin dulapuri.

In ceea ce priveste comportamentul consumatorilor, cercetarile de piata efectuate au aratat inclinatia din ce in ce mai vadita catre un stil de viata sanatos, cu o alimentatie naturista bazata din ce in ce mai mult pe fructe si legume. In acelasi timp, consumatorii pretuiesc foarte mult timpul liber si in consecinta isi doresc electrocasnice foarte performante.

Incercand sa raspunda acestor trei mari directii exprimate de consumatori, Philips propune o gama de aparate electrocasnice din aluminiu eloxat - un material ingenios, rezistent la coroziune, zgarieturi si la amprentele digitale. In afara de estetica deosebita, aluminiul eloxat este si un material foarte usor si rezistent. Colectia include storcator de fructe, blender, prajitor de paine si fierbator.

CONSULTANTA GRATUITA PE PROBLEME DE AMENAJARE

O initiativa interesanta care vine in sprijinul tuturor celor care se pregatesc de constructii sau renovari vine din partea Sphera Building Center. Astfel, in fiecare ultima sambata a unei luni puteti primi consultanta gratuita din partea unor profesionisti precum: un arhitect, un inginer structurist, un avocat, un consultant financiar pe probeme de credite imobiliare, ipotecare si un reprezentant al Ligii Habitat.

Consultanta oferita de Liga Habitat va fi pe probleme legate de functionarea asociatiilor de proprietari. Pentru ca solutiile oferite de profesionisti sa fie cat mai eficiente, adaptate la problemele dumneavoastra, este recomandat sa veniti si cu planul proiectului.

Participarea este gratuita si se face doar pe baza unei confirmari la tel: 0724.343.257 - Cristina Moldoveanu sau la 319.07.71./72 - Informatii Sphera Building Center.

AJUTOARE DE NADEJDE DE LA AJAX

Gospodinele au acum la indemana inca doua ajutoare de nadejde care sa le faca viata mai usoara. Este vorba despre cele mai noi produse din gama Ajax Professional: Ajax Double Power si Ajax Ultra Degreaser. La Ajax Professional Double Power apelati pentru indepartarea calcarului, murdariei si depunerilor de pe instalatiile sanitare, cada, robinet sau cabina de dus! In plus actioneaza eficient si asupra petelor de rugina.

Pe Ajax Professional Ultra Degreaser il folositi pentru curatarea bucatariei. In plus, Ultra Degreaser are si alte intrebuintari. Astfel poate fi folosit pentru indepartarea uleiurilor industriale (poate fi utilizat si pentru curatarea masinii) si curata praful depus pe gratarul ventilatoarelor, mobilierul de gradina sau jaluzele. Si tesaturile textile pot fi curatate cu acesta. Se pulverizeaza pe pata Ajax Ultra Degreaser, se lasa sa actioneze cateva minute, dupa care se poate spala in masina de spalat impreuna cu celelalte tesaturi.

FRIGIDERUL, CA EXPRESIE A STILULUI INTR-O CASA

"Pielea care imbraca frigiderul reprezinta o extensie a interactiunii cu touch-screen-ul." Kim Lim, creatorul modelului Black leather Screenfridge
La inceputul acestui an, Electrolux a anuntat introducerea pe piata europeana a unui frigider mai special, cu o functie dubla: de racire a alimentelor si de pastrare a ordinii si de sporire a capacitatii organizatorice a familiei, printr-o serie de aplicatii: conexiune wireless la internet si tv, un "touch screen" de 15 inch si tastatura pop-up, calendar, e-mail, telefon, radio, mp3 player etc.

In cadrul evenimentului ce a avut loc la Berlin: "Electrolux declara razboi culorii Alb", patru frigidere Screenfridge originale au testat limitele designului de produs, exprimand conceptul de contopire a functionalului cu creatia, ca expresie a stilului dintr-o casa.

"Cred ca cineva ca Frank Sinatra (daca ar fi fost inca in viata) ar fi cumparat acest frigider, doar pentru ca arata bine." Henrik Otto, creatorul modelului 1960’s wallpaper Screenfridge-bond
Modelul Flower Screenfridge-princess este inspirat din tiparele romantice. Imprimeuri cu flori pentru un model romantic, baroc si... amuzant

"Ne-am dori ca oamenii sa aiba aceleasi optiuni ca in cazul hainelor sau al masinilor. Daca te gandesti bine, e incredibil cum am acceptat atata vreme produse electrocasnice plictisitoare. Electrolux doreste sa rupa aceasta traditie, sa depaseasca acest nivel, pentru a putea propune clientilor produse mai vesele si mai interesante", spune Frank Bruzelius, Art Director la Electrolux.

CONSTRUCTIE REMARCABILA LA SEOUL PROIECTATA DE UN ROMAN

Am ales sa va facem cunoscut acest proiect inedit din doua motive: este o solutie originala si atragatoare gasita pentru rezolvarea unei functiuni administrative si este proiectat de un roman. Se pare ca arhitectul Catalin Dragomir s-a specializat in proiectarea unor constructii surprinzatoare prin dimensiunile si caracteristicile iesite din comun. Tot el a proiectat si Greenwich Meridian Tower, constructie care va fi cel mai inalt turn din lume, prezentata de noi in numarul 68. Sa revenim…

Guvernul local al orasului coreean Seoul are ghinionul de a nu avea un sediu propriu, acest neajuns atragand ca o consecinta lipsa comunicarii directe intre departamentele de guvernamant. Publicul, de asemenea, este intr-o stare de confuzie, alergand dintr-un colt in celalalt al orasului. Urmarind exemplul Londrei, primarul Seoulului si presedintele Coreii de Sud au decis sa construiasca un sediu administrativ care sa gazduiasca toate departamentele guvernamentale locale. In 2005, Methamorphic Ltd - Londra, prin reprezentantul sau, arh. Catalin Dragomir, binecunoscut in Asia de Est pentru realizarile sale, a primit sarcina sa construiasca acest nou sediu. Ideea principala pe care domnul arhitect Dragomir s-a bazat este relatia public - functionari. In felul acesta, nasterea ideii celor doua turnuri paralele era absolut normala. Din cauza securitatii, accesul public este limitat, de aceea un atrium - parc accesibil integral de catre public - era singura solutie viabila. Turnul va avea o inaltime de 350 de metri, cu o suprafata de birouri de 300.000 mp, costand aproximativ 200 milioane de dolari.

Parcul vertical, studiat in amanunt de inginerii ecologisti de la "Hunt and Partners", contine flora specifica per nivel, conform altitudinii unde se dezvolta. Parcul este protejat de vant si ploaie de o panza dubla din otel, cu opacitate de 20%. Parcul contine, printre altele, cabine de intalnire (functionari - public), cafenele, un patinoar artificial la nivelul cel mai inalt, restaurante, zone de relaxare, zona copiilor etc

TAPET LAVABIL TRIDIMENSIONAL

Pentru un interior interesant, va propunem o solutie inedita. Tapetul tridimensional Cybertex 3D reprezinta o formula originala ce combina tehnologia compozitiei fluorescente cu grafica 3D, pentru un efect fluorescent sub actiunea neoanelor speciale BLB. In cursul zilei, peretele acoperit cu Cybertex atrage atentia prin tema imaginii alese, iar in timpul noptii, peretele "activat" de lumina neoanelor BLB se transforma intr-o panorama dinamica descrisa de pigmentii fluorescenti.

Fibrele speciale din poliester din care este fabricat ii confera urmatoarele calitati: nu se decoloreaza, rezista la uzura, este impermeabil, nu se increteste, antipraf, ignifug
×
Subiecte în articol: ajax