x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Timp liber Casa Afla ce e nou

Afla ce e nou

27 Iul 2006   •   00:00

INCEPE TARGUL DE VARA DE LA MOECIU

Mesteri populari, muzica si voie buna
Ce ati zice de o miniexcursie la munte in bine-cunoscuta si minunata zona Moeciu?
Motivele? Perspectiva peisagistica neasemuita a locului, linistea atat de vanata in zilele noastre, prezenta in zona a principalei atractii a Transilvaniei, Castelul Bran, vizitarea uneia dintre cele mai vechi cai de acces dintre provinciile romanesti: Ardealul si Tara Romaneasca si nu in ultimul rand pentru a participa la Targul de Vara. Daca primele motivatii pe care vi le-am oferit pot sa va bucure oricand, bunul plac si timpul disponibil fiind in acest caz restrictiile majore, nu acelasi lucru se intampla si cand vine vorba despre Targul de Vara. De aceasta serbare nu aveti parte decat in zilele de sambata si duminica, 28 si 29 iulie. Una dintre atractiile Targului de Vara va fi concursul cu premii pentru gospodarul cu animalele cele mai frumoase din batatura. Nu vi s-ar parea nostim sa asistati la un fel de "miss al vacutelor", unde concurentele sunt punctate dupa cum arata, dar si dupa cat de bun este laptele? Alt punct de interes ar fi expozitia cu produse mestesugaresti si de artizanat sustinuta de mesteri populari. Restul ramane de descoperit…

63 DE APARTAMENTE IN ESTUL CAPITALEI

In luna februarie a acestui an a inceput constructia proiectului Gura Siriului Residence, un imobil de apartamente din categoria medie-superioara, situat in Bucuresti in zona de est, in apropierea bulevardului Theodor Pallady. Accesul in zona este facilitat de existenta unui bulevard pe 4 benzi, ce conduce spre centrul orasului (aproximativ 20 de minute de mers cu masina). Alte puncte forte ale amplasamentului sunt: autostrada spre Constanta, ce se afla in imediata apropiere, spatii comerciale, piata si scoala.
Proiectul dezvaluie o cladire cu 5 etaje de tipul P+4, insumand 63 de apartamente cu unul sau doua dormitoare, avand suprafete nete cuprinse intre 65 si 100 de metri patrati. Apartamentele sunt repartizate astfel: 11 la parter si cate 13 la fiecare din cele 4 etaje. Fiecare apartament de la parter are propria gradina, delimitata de celelalte printr-un gardulet. Constructia beneficiaza si de o parcare subterana cu 49 de locuri, alte 13 locuri de parcare fiind dispuse in spatiul aferent imobilului.
Dintre facilitatile de care imobilul dispune, amintim: 2 lifturi de 6 persoane care pornesc din subteran, sisteme de climatizare, centrala termica si contorizare (energie electrica, termica si gaze) pentru fiecare apartament, iar finisajele sunt de cea mai buna calitate.

LISTA DE CADOURI DE LA UNICAN

Primirea si oferirea cadourilor de nunta reprezinta o experienta speciala pentru ambele parti implicate. Si cel mai bine ar fi ca ceea ce invitatii ofera sa fie pe placul proaspetei perechi. Tocmai pentru a potrivi alegerile invitatilor cu gusturile si nevoile tinerilor "insuratei", exista un obicei inclus in planul de nunta, practicat cu foarte mare succes in alte tari, care a inceput sa prinda si la noi. Este vorba despre lista de cumparaturi pentru nunta. Firma de mobilier Unican din Bucuresti a reactionat rapid in aceasta directie, venind in intampinarea viitoarelor cupluri.
Iata care sunt principalii pasi pe care perechile (carora de pe acuma le uram: casa frumos mobilata!) trebuie sa ii parcurga: vizitati magazinul si alegeti ceea ce va convine; atunci cand concepeti invitatia de nunta, nu uitati sa mentionati ca lista de cadouri este deschisa la acest magazin (astfel invitatii vor putea alege de aici un obiect din lista, pe care il vor plati integral sau vor putea contribui cu o anumita suma la achitarea lui). Ramane ca de livrarea cadourilor selectate (neaparat in ziua fericitului eveniment) sa se ocupe firma.

USI PERSONALIZATE PENTRU DRESSINGURI

Traditionalul sifonier "traieste vremuri grele"! Asta pentru ca un urmas al sau castiga din ce in ce mai mult teritoriu si urmareste sa ii ia locul! Este vorba despre dressing, un spatiu inteligent conceput, a carui functionalitate demonstrata a facut sa fie aproape ca nelipsit din amenajarile pe care le avem in vedere. Si asta fiindca "este in stare sa primeasca" o multime de haine, poate sa ofere o amenajare adaptata oricarei garderobe (de iarna, de vara, casual, elegant, sport), poate sa te ajute (indirect, prin compartimentarile si accesoriile cu care este proiectat) in alegerile vestimentare pe care le faci, dezvaluindu-ti deodata tot "arsenalul" de haine de care dispui si inspirandu-te in felul acesta la tot felul de combinatii.
Fie ca este compus integral ca un corp de mobilier, fie ca este inzidit sau este o camera de sine statatoare, una dintre componentele sale de baza este usa, ea fiind cea care ascunde in spate intreaga desfasurare de: compartimente, sertare, polite si accesorii. Si, pentru ca sa nu existe compromisuri in favoarea calitatii functionale, tinand mai putin cont de calitatea estetica, avem acum solutii si pentru aceasta din urma! Ele ne sunt oferite de firma Komandor, care ne propune usi personalizate pentru dressinguri. Ce inseamna asta? Inseamna ca poti sa ai niste usi deosebite prin aplicarea pe suprafata acestora a unor fotografii special concepute, ce pot fi alese dintr-o galerie pe care firma o pune la dispozitie, sau poti sa vii cu imaginea preferata in format A3/300dpi pentru a fi transpusa pe usi.

SCULPTURA LA BRAN

Luni 31 iulie in Parcul Central din Bran, se va putea asista la procesul tehnologic de realizare a sculpturilor in lemn sau in piatra, in cadrul evenimentului "Scoala de vara pentru arhitectura si urbanism". Manifestarea, gandita in scopul conservarii si mentinerii unei arhitecturi zonale, este de bun augur cu atat mai mult cu cat zona Bran este una protejata, ea fiind beneficiara unui monument arhitectonic de o inestimabila valoare istorica si culturala. Este vorba, bineinteles, despre uriasul cocotat pe o stanca la fel de uriasa, care este Castelul Bran!

CONCURS DE DESIGN

Un eveniment de importanta majora pentru designul de mobilier romanesc a desemnat castigatorii etapei sale de creatie. Este vorba despre "Concursul de design pentru mobilier de avangarda", editia 2006, eveniment sustinut de Asociatia Producatorilor de Mobila din Romania, Universitatea de Arhitectura si Urbanism "Ion Mincu" si Romexpo. Concursul menit sa incurajeze creativitatea tinerilor designeri de la noi este dealtfel una dintre putinele rampe pentru lansarea si crestere pe acest sector. Proiectele prezentate au insumat un numar de 74, o cifra mare pentru o ramura foarte putin bagata in seama. In imagine este redat produsul Scaun Flexy, al carui proiect a castigat premiul I, o lucrare apartinand studentei Ciumascu Ancuta, in anul II la Universitatea "G. Enescu" Iasi, Fac. Arte plastice si design.

DEMONSTRATII DE AMENAJARE LA CRAIOVA

Sambata, 29 iulie, evenimentul "Solutii practice" se va opri pentru o dupa-amiaza in cadrul asigurat de magazinul Praktiker din Craiova. Formatul evenimentului include demonstratiile unei echipe de profesionisti care vor "diseca" pas cu pas urmatoarele probleme de interes: sistemul de gleturi si lavabila - aplicarea culorii astfel incat sa se obtina un efect special si montarea lambriurilor. In paralel cu profesionistii in amenajari va face o demonstratie a tehnicii sale speciale si mesterul popular Valeriu Stoica, pictor de icoane din scoarta de copac si lemn.
×