x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Timp liber Casa Afla ce e nou

Afla ce e nou

06 Iul 2006   •   00:00
Afla ce e nou

PARTENERIAT PENTRU DEZVOLTAREA DE COMPLEXURI REZIDENTIALE

Anchor Grup si Summa au lansat primele doua proiecte impreuna

Colaborarea dintre Anchor Group, detinatoarea centrelor comerciale Bucuresti Mall si Plaza Romania, si Summa, companie internationala de constructii, demareaza prin construirea a doua complexuri rezidentiale in Bucuresti. Proiectele vor fi lansate oficial in luna septembrie, cand vor incepe si vanzarile apartamentelor din aceste complexuri.

Unul dintre proiectele dezvoltate se numeste "Emerald Residences" si este situat in zona Floreasca. Proiectul, a carui constructie a inceput in luna iunie, este gandit ca o combinatie intre apartament, vila si conceptul de penthouse, prevazandu-se si zone verzi materializate in curti spatioase si o priveliste pe masura: Lacul Tei. Proiectul include 280 de apartamente, inclusiv apartamente de tip triplex, si va fi finalizat la sfarsitul anului 2007.

Celalalt proiect este situat pe calea Dudesti, in apropiere de Bucuresti Mall, Piata Alba-Iulia si Piata Unirii. Complexul rezidential ce se va dezvolta in aceasta zona se numeste "InCity Residences", si constructia sa va incepe in luna august a acestui an. Proiectul complexului prevede un ansamblu de patru cladiri cu 17 etaje, ce vor oferi in jur de 500 de apartamente. Numarul de camere va varia de la garsoniere pana la apartamente cu cinci camere si apartamente de tip duplex. Ansamblul rezidential ofera si facilitati precum: centru de fitness, gradinita, spatii verzi si parcuri.

"Sunt onorat sa anunt parteneriatul dintre Anchor Grup si Summa, in dezvoltarea de complexuri rezidentiale pe piata romaneasca. Anunt ca vom continua investitiile si vom construi o serie de ansambluri rezidentiale pentru toate categoriile de populatie din Romania", a declarat mr. Ibrahim Paksoy, CEO al Anchor Grup

60.000 MP PENTRU BIROURI IN BUCURESTI

Pe piata de birouri din Bucuresti se dezvolta o noua constructie care va aduce Capitalei 60.000 mp de spatii de birouri de clasa A. Este vorba despre Centrul de Afaceri Twin Towers Barba Center, compus din doua cladiri cu cate 14 niveluri fiecare, localizat in zona deja consacrata Pipera-Tunari. Cele doua imobile sunt structurate pe doua subsoluri, parter, mezanin si zece etaje.

Fiecare cladire are o suprafata utila supraterana de 21.000 mp, iar subsolul de 9.000 mp. Nivelurile beneficiaza de spatii generoase, suprafata utila per etaj fiind de 1.700 mp.

DOUA NOI TRONSOANE DE BLOC IN CAPITALA

Pe Soseaua Gh. Ionescu Sisesti, din Bucuresti, se afla in faza de constructie un complex rezidential format din doua tronsoane de bloc. In plus, complexul dispune de spatii comerciale, locuri de joaca pentru copii si paza permanenta. Unul dintre tronsoane este constituit dupa modelul: demisol+parter+patru etaje, demisolul si parterul fiind destinate unui Fitness Center si unui Beauty Center. Celalalt tronson este proiectat dupa acelasi model (D+P+4E) si cuprinde 18 apartamente dispuse pe doua scari. Apartamentele disponibile sunt de 2, 3, 4 si 5 camere, cu suprafete intre 98,55 mp si 200,9 mp, si terase cu suprafete intre 10,25 mp si 107,1 mp.

MASINI DE SPALAT SAU OBIECTE DE DECOR?

Estetica atragatoare si tehnologie oferite de LG

LG Electronics, in parteneriat cu Designers Guild - una dintre cele mai celebre branduri in materie de design interior, a lansat o editie limitata a gamei de masini de spalat LG Direct Steam. Aceasta editie aduce ca element de senzatie aplicarea pe suprafata masinilor de spalat a celor mai noi tendinte inregistrate in designul de interior in materie de culori si imprimeuri. Asa au luat nastere cele patru modele ale editiei, respectiv: Cloisonne (foto, flori si fluturi imprimati pe un fundal negru), Imperial Flower (combinatie uimitoare de flori rosii pe un fundal alb in stilul damask), Sevilla (imprimeuri cu flori verzi), Ribailangua (motive geometrice).

"In ultimii ani, am observat o tendinta manifestata in randul consumatorilor moderni de a se orienta catre produse electrocasnice deosebite, care sa le ofere mult mai mult si din punct de vedere estetic, nu numai tehnologic", a declarat Tricia Guild, fondatorul Designers Guild. In momentul de fata, 3 dintre modele: Imperial Flower, Sevilla si Ribailagua se comercializeaza deja in Marea Britanie, in lantul de magazine Harrods si John Lewis.

CONCURS DE PICTURA SI SCULPTURA

Fundatia "Arte e Arta" anunta deschise inscrierile pentru Concursul National de Pictura si Sculptura, editia a II-a, cu tema "Mituri contemporane ale corpului: Sportul, ca mod de exprimare si comunicare" care va avea loc in luna decembrie a anului in curs. Avand in vedere succesul de care s-a bucurat prima editie, organizatorii doresc sa mentina competitia deschisa in fiecare an, in scopul de a promova valorile artistice si de a da o sansa spre afirmare tinerilor pictori si sculptori din toata tara. Pentru inscrieri si informatii referitoare la conditiile concursului orice tanar artist poate cere informatii la sediul din Str. Putul lui Zamfir nr. 30, Sector 1, Bucuresti, tel.: 021-230.53.61 sau pe adresa tttse@b.astral.ro, in atentia domnului Sorin Radulescu, Secretar.

Dintre premiantii primei editii, artisti mai mult sau mai putin consacrati, amintim nume ca: Bogdan Pelmus, Emanuela Hagiu, Andreea Daneci, Mirela Traistaru, Isabela Balog, Marinela Botez etc. In fotografie: lucrarea castigatoare la prima editie a concursului "Bogdan Pelmus - Good taste nr. 8"

CASE DE LA TOYOTA

La mijlocul lunii iunie, a fost prezentata presei linia de productie pentru case din cadrul uzinei Kasugai din Japonia ce apartine Toyota Motor Corp, pentru a face cunoscuta desfasurarea procesului prin care iau nastere casele sale. Iata cum poate fi descris acesta: incepand cu ora 9:00 am pana la 10:00 am, primul etaj este terminat, pana la 11:30 am si al doilea etaj este gata si pana la 3:00 pm acoperisul este pus si structura inchisa. Intr-o singura zi, constructia unei case este terminata in proportie de 85%. Structura cladirii este compusa din cadre de otel, imbinate asa incat sa fie suficient de rigide pentru a rezista cutremurelor sau taifunurilor. Compania Toyota desfasoara un program special numit "Mai mult decat masinile", care urmareste directii diferite precum: comunicatiile, biotehnologia marina, silvicultura si construirea de case.

Tehnologia si know-how-ul acumulate de-a lungul dezvoltarii, productiei, vanzarilor si service-ului pentru automobil au fost transferate de Compania Toyota si in sfera productiei de case din prefabricate
×
Subiecte în articol: bucuresti