x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Timp liber Casa Afla ce e nou

Afla ce e nou

08 Iun 2006   •   00:00
Afla ce e nou

ALTFEL DE OBIECTE DE DECOR


Manopera a artizanilor italieni

Alegerea obiectelor decorative potrivite duce la realizarea dorintei de a reusi cu schimbari mici sa cream efecte mari. Este motivul pentru care am ales sa va facem cunoscute o serie de obiecte destinate cosmetizarii interioarelor, o colectie noua pe piata de la noi pe care am aflat-o la recent incheiata editie a Construct Expo Ambient. Colectia Pintdecor, un produs brevetat al firmei Adria Artigianato Italia, propune piese din categoriile: tablouri, ceasuri, oglinzi, biblioteci, lampadare concepute din panza pictata sau panza simpla cu aplicatii din diferite materiale naturale.

MATERIALE SI STILURI DEOSEBITE


Manopera este una de exceptie, fiecare piesa fiind creata manual de artisti italieni care folosesc pentru realizarea obiectelor diferite tehnici, stiluri si materiale (lemn, nisip, ceramica, aplicatii poleite cu aur sau argint etc). Obiectele se pot armoniza cu orice stil de mobilare de la clasic la modern, de la etnic la minimalist. In Romania decoratiunile Pintdecor sunt importate exclusiv de firma Crescento Print SA sub numele de Newdeco si in curand le vom descoperi in magazinele de profil, firma fiind in cautare de colaboratori, pentru ca asa cum am consemnat deja, colectia este una proaspata, abia dezvaluita pietei din Romania.

CONGELATOR "NO FROST"


Decongelarea… o problema inutila
"Dezghetatul congelatorului" trebuie sa recunoastem ca nu este unul dintre lucrurile care ne plac. Aceasta a fost si ratiunea pentru care Electrolux a introdus pe piata din Romania noua combina frigorifica cu congelator No Frost, un aparat special creat pentru a elimina nevoia de a decongela compartimentul de congelator.
In plus, combina frigorifica are si o capacitate de stocare foarte mare si functioneaza cu un consum redus de energie. Sistemul de ventilatie al combinei are calitatea de a mentine temperatura in intregul congelator, astfel ca mancarea indiferent de locul in care este plasata in congelator se va afla mereu la temperatura optima.
Datorita noilor tehnologii ale congelatorului No Frost, decongelarea devine acum inutila si de moda veche. Studii realizate de Electrolux Group arata o crestere in consumul de mancare congelata in intreaga Europa. La ora actuala, consumatorii obisnuiesc sa congeleze produse care odinioara se consumau exclusiv proaspete, cum ar fi painea.
Studiile Electrolux au aratat ca, in ciuda multor avantaje pe care le are un congelator, consumatorii considera decongelarea regulata drept cel mai mare inconvenient

FORME HAZLII SI COLORATE


Ceea ce vedeti in imagini sunt decoratiuni realizate cu asa numitele GelGems, forme hazlii si colorate fabricate dintr-un gel special, o inovatie relativ recenta (a fost inventata in anul 2000) care a atras foarte repede atentia ajungandu-se pana la organizarea unor concursuri de decorare cu acestea.
Colorate, distractive si mai presus de toate reutilizabile, GelGems-urile reprezinta un mod dinamic de exprimare a propriilor idei. GelGems-urile le gasiti sub forme de: flori, pesti, stelute, forme geometrice si o sumedenie de alte reprezentari, care se lipesc pe ferestre, geamurile usilor, oglinzi, pahare sau pe orice suprafete non poroase.
Nu pot fi lipite pe pereti, lemn, plastic, tesaturi, in general pe suprafetele poroase. Se comercializeaza fie ca simple forme, fie ca niste "scenarii preambalate", un pachet care contine forme si instructiunile de asamblare dupa un model. Puteti gasi astfel de minunatii la magazinul Casa del Arte din Bucuresti.

MASINI PREMIUM PENTRU TUNS IARBA


Gama noua de motounelte de la Viking Piata locala de unelte destinate ingrijirii spatiilor verzi a cunoscut o dezvoltare deosebita in ultimii ani. Ca un raspuns la nevoile din ce in ce mai sofisticate exprimate de consumatori, Compania Viking membra a grupului Stihl a lansat in Romania Seria 6 din clasa Premium de masini de tuns iarba special concepute pentru suprafete de gazon de pana la 2.000-2.500 mp. Din aceasta gama, in Romania se comercializeaza modelele MB 650 VQ, MB 650 VS si MB 655 G.
Caracteristicile remarcabile ale gamei sunt robustetea modelelor, designul modern si confortabil, manevrabilitatea usoara, dotari adaptate celor mai exigente cerinte si motoarele puternice pe benzina.
Modelul Viking MB VQ al seriei 6 Premium. Inglobeaza tehnologia Quick-Start, care simplifica pornirea motorului. In plus, permite controlul liniar al vitezei de deplasare, care poate fi reglata in functie de inaltimea si de desimea ierbii

UN NOU MATERIAL PENTRU CONSTRUCTII


Specialistii in constructii, meseriasii zidari, dar si persoanele care isi renoveaza casa au acum la dispozitie Tenco - cel mai nou liant aditivat pentru zidarie si tencuiala, produs de Holcim Romania.
Tenco se prepara usor, intrucat nu necesita adaugarea de var pentru realizarea mortarelor de zidarie si tencuiala, isi pastreaza foarte bine prelucrabilitatea si permite pregatirea unor cantitati mari de mortar fara ca acesta sa se intareasca imediat in cuva. Produsul este aplicabil pe diferite tipuri de suport (caramizi, BCA, beton etc.), are o buna aderenta la acestea si aduce un avantaj economic prin minimizarea pierderilor de material.
Pentru situatiile in care tencuiala finala a constructiei nu mai necesita gletuire,Tenco poate realiza si tencuieli estetice daca in compozitia sa se adauga pigmenti din culoarea care ne intereseaza. Un lucru de remarcat este termenul de valabilitate extins la 90 de zile, fata de 60 de zile cat este prevazut in mod normal.

PROIECT IMOBILIAR NOU IN BUCURESTI


Dezvoltatorul de proiecte imobiliare Adama, sustinut de compania Eurisko, aduce pe piata imobiliara din Bucuresti un nou proiect, un bloc cu cinci niveluri pe o straduta din inima celei mai exclusive parti a Bucurestiului, Soseaua Nordului.
Cladirea este structurata in 19 apartamente de lux simple si duplexuri, iar doritorii pot opta pentru suprafete cuprinse intre 50 si 200 mp. Ineditul acestui proiect il constituie spatiul de parcare. Developerul va implementa sistemul automatizat de parcare Klaus, care va contribui la aranjarea perfecta a 26 de masini. Ideea este relativ noua in Romania, fiind o solutie des uzitata in tarile vestice, datorita flexibilitatii si eficientei. Depozitarea, o problema frecvent intalnita, este solutionata prin prevederea unor spatii cu aceasta destinatie atat pentru fiecare apartament, cat si pentru zonele comune.

SPATII DISPONIBILE PENTRU BIROURI


La cateva minute distanta de Soseaua Pantelimon, Soseaua Vergului si Bd. 1 Decembrie, in zona Bulevardului Basarabia se pot inchiria circa 2.000 mp dispusi la etajele doi si trei ale unei cladiri. Compania Regatta propune spre inchiriere aceasta suprafata companiilor din domeniul industrial sau cu activitati conexe si o recomanda ca un excelent spatiu pentru birouri. Finisajele si dotarile respecta standardele moderne, oferind spatii deschise ce pot fi compartimentate conform dorintelor chiriasului, centrala termica proprie, grupuri sanitare amenajate/nivel, aer conditionat si, bineinteles, locuri de parcare.

LAFARGE ROMCIM A DEVENIT LAFARGE CIMENT


Lafarge a comunicat schimbarea emblemei (siglei) companiei ca urmare a implementarii noii politici de marca a Grupului, care unifica identitatea vizuala a tuturor Unitatilor Operationale ale celor 4 divizii (Ciment, Agregate & Betoane, Gips, Acoperisuri). Cu aceasta ocazie, SC Lafarge Romcim SA si-a schimbat numele in Lafarge Ciment (Romania) SA. Romcim este un nume devenit traditional recunoscut in Romania si in strainatate, si este inregistrat la OSIM ca marca de ciment. In prezent, acesta este si numele produsului Lafarge care se bucura de cel mai mare succes.

PHILIPS VA PRELUA AVENT HOLDINGS LTD


Compania Philips va prelua Avent, liderul pietei de produse pentru hranirea copilului din UK si Statele Unite, cu vanzari in peste 60 de tari. De-a lungul timpului, Avent a devenit sinonim cu inovatie, calitate si stil. Astfel, ea este cea care a lansat primul sterilizator pe baza de abur, prima pompa de san manevrabila cu o singura mana, precum si primul biberon care s-a dovedit clinic ca reduce colicile. Prin acest "co-branding", Philips va crea o categorie de produse premium, in care vor fi introduse viitoarele articole pentru mama si copil.

GEALAN CU HOLOGRAMA


Incepand din luna mai 2006, orice fereastra Gealan este insotita de un certificat de autenticitate prevazut cu holograma Gealan si eticheta de identificare a producatorului acesteia. Pentru a fi valabil, certificatul de autenticitate trebuie sa fie completat cu datele si stampila firmei de la care se achizitioneaza produsul. Gealan a introdus in premiera in Romania "sistemul german antiaruncat-banii-pe-fereastra": holograma Gealan, certificatul de autenticitate si eticheta de identificare a producatorului ferestrei. Holograma, certificatul de autenticitate si eticheta de identificare asigura consumatorul final cu executia si montajul ferestrelor sunt realizate de producatori sub licenta Gealan, mentinandu-se astfel calitatea lor initiala.

VOPSEAUA CARE NU SE PATEAZA


Fabryo a lansat vopseaua Savana cu Teflon® Surface Protector, un produs unic pe piata est-europeana dezvoltat in colaborare cu cercetatorii renumitei companii DuPont. Componenta Teflon®Surface Protector introdusa in formula vopselei Savana are ca efect crearea unei pelicule de particule capabile sa respinga apa si sa protejeze suprafata vopsita de pete. In cazul murdaririlor accidentale, chiar si cu substante grase, peretele poate fi curatat usor cu o carpa sau un burete umed. Daca pata este extrem de accentuata, se poate indeparta prin frecare cu un detergent obisnuit. Peretele tratat cu Savana cu Teflon Surface Protector va ramane astfel intact si alb.
×
Subiecte în articol: romania