x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Timp liber Casa Afla ce e nou

Afla ce e nou

01 Dec 2005   •   00:00
Afla ce e nou

NAPOCA - TARGUL CADOURILOR DE IARNA

In perioada 2-18 decembrie, se desfasoara la Cluj, in Complexul Expo Transilvania, un targ bine cotat daca este sa ne luam dupa faptul ca a ajuns la a 11-a editie: Napoca - Targul Cadourilor de Iarna.

Cea de-a 11-a editie se bucura de participarea a peste 200 de firme, inregistrand in acest an un record absolut in privinta numarului de participanti. Expozanti din toata tara, vin in intampinarea dorintelor dumneavoastra. Gasiti aici obiecte dintr-o gama care acopera cam tot ceea ce-si poate dori sufletul dumneavoastra sa daruiasca celor dragi, produse din urmatoarele categorii: decoratiuni specifice sarbatorilor de iarna, aranjamente florale, jocuri si jucarii, articole pentru copii, textile, confectii, tricotaje si accesorii de sezon, incaltaminte, marochinarie, blanuri si accesorii, bijuterii si obiecte artizanale, papetarie, felicitari, birotica, cosmetice, articole sportive, articole de amenajari interioare, chiar si produse alimentare.

Pe toata perioada derularii targului, se va desfasura un concurs dotat cu 50 de premii, constand in electronice si electrocasnice. La concurs pot participa toate persoanele care viziteaza targul in aceasta perioada si completeaza talonul de participare distribuit impreuna cu biletul de intrare (valoarea unui bilet este de 1 RON), la casa de bilete a Complexului Expozitional. Extragerea castigatorilor va avea loc la urmatoarele date: 5 decembrie, ora 17:00 (15 premii), 10 decembrie, ora 17:00 (15 premii), 17 decembrie, ora 17:00 (20 premii). Programul de vizitare este zilnic, intre orele 12:00-20:00.

TARGUL DE CRACIUN DIN ROMA
Piata Navona din Roma gazduieste an de an, in perioada 8 decembrie 2005 - 6 ianuarie 2006, Targul traditional de Craciun. Vizitatorii se pot bucura de prezenta lui Mos Craciun, pot asista la puneri in scena ale nasterii Mantuitorului sau au prilejul de a da iama la tarabele ticsite cu tot felul de bunatati specifice perioadei. Pentru a incheia triumfal, la sfarsitul targului, la 6 ianuarie, Befana in persoana vine sa imparta cadouri. Befana este un personaj traditional, intruchipat de o batranica binevoitoare, care strabate an de an, in zbor toata Europa Mediteraneana pentru a ajunge aici sa dea cadouri copiilor ascultatori si carbuni celorlalti. Vizitand piata, ai prilejul de a vedea faimoasele fantani: Fontana del Moro, Fontana di Nettuno si in centrul pietei, magnifica fantana a lui Bernini, Fontana dei Quattro Fiumi. Fiecare dintre statuetele care o decoreaza, pe aceasta din urma, reprezinta cate un fluviu, respectiv: Nilul, Gangele, Dunarea si Rio de la Plata, simboluri ale celor patru colturi ale lumii.

BAZARUL DE CRACIUN DIN BUDAPESTA
Nu ratati, daca in perioada 1 - 24 decembrie sunteti in Budapesta, o plimbare prin Piata Vorosmarty, pentru a bea un pahar cu vin fiert si pentru a achizitiona cadouri originale, realizate de mesteri unguri iscusiti, intr-o ambianta incantatoare intretinuta de muzica folk.

FLOREASCA BUSINESS CENTER

Centrul de afaceri Floreasca este configurat pe o suprafata utila de 4.020 mp si se afla, dupa cum o spune si denumirea sa, pe Calea Floreasca, in zona de nord a Capitalei. Aceasta zona, in afara de suprafetele mari acoperite cu spatii verzi care-i asigura un aer aparte, are avantajul existentei locurilor de parcare, spre deosebire de zonele ultracentrale. "Cei 1.700 mp disponibili pentru inchiriat reprezinta o oferta ideala fie pentru un call-center al unei companii IT sau pentru un back-up office al unei banci, datorita localizarii intr-o zona semicentrala, neaglomerata, ce ofera pe langa spatiile verzi si o chirie mai mica fata de cele ultracentrale", ne informeaza Cristian Ionita, senior broker in cadrul departamentului de spatii pentru birouri din Eurisko.

Cladirea, o constructie noua, ofera suprafete pe etaj cuprinse intre 330 si 450 mp, spatii de depozitare de 135,85 mp, 40 de locuri de parcare dispuse pe doua niveluri si alte facilitati precum: tavan suspendat cu lumini incastrate, incalzire centralizata, infrastructura PC, sistem de detectare a incendiului, paza asigurata de personal de specialitate etc.

PROIECT REZIDENTIAL PENTRU CLASA MEDIE

In Sectorul 2 al Capitalei, pe Strada Vaselor, in apropiere de Calea Mosilor incep in curand lucrarile de constructie ale unui nou proiect rezidential adresat clasei medii ce se doreste a fi predat la sfarsitul anului urmator. Proiectul va aduce pe piata un bloc de patru niveluri cu 24 de apartamente de doua si trei camere impartite astfel: opt apartamente de doua camere cu o suprafata de 80 mp, alte opt apartamente de doua camere tip duplex cu o suprafata de 90 mp si inca opt apartamente de trei camere cu o suprafata de 110 mp. Toate locuintele vor beneficia de o arhitectura si un design modern, precum si de finisaje de o calitate foarte buna. In subsolul imobilului va fi amenajata parcarea, care va oferi pentru fiecare apartament cel putin cate un loc, ce va putea fi achizitionat separat. Printre alte facilitati de care se vor putea bucura viitorii proprietari ai apartamentelor se numara: climatizare, incalzire centrala pentru intreg imobilul, contorizare separata pentru fiecare apartament pentru apa rece, calda si pentru agentul termic.

"Luand in consideratie lipsa de oferte pe segmentul mediu, este de asteptat ca acest nou stoc sa fie rapid absorbit", concluzioneaza Valeriu Ichert, senior broker in cadrul departamentului rezidential vanzari din Eurisko.

ART BUSINESS CENTER IN ZONA BUZESTI
Cladirea de birouri are o suprafata neta inchiriabila de 6.300 mp, distribuiti pe 18 niveluri: patru subsoluri, parter si 13 etaje. Centrul de afaceri va oferi facilitati de top precum: incalzire centralizata, supraveghere video, detectoare de fum, sistem de transmisii de date prin fibra optica, paza asigurata de personal de specialitate etc. Configurarea cladirii lasa clientului optiunea partitionarii conform propriilor standarde si nevoi. "Avand in vedere zona unde este localizat, vizibilitatea si facilitatile de care dispune, Art Business Center este solutia ideala pentru firmele in cautarea unui sediu care sa le ofere reprezentativitate si imaginea unui lider de piata", explica Cristian Ionita, senior broker in cadrul departamentului de spatii pentru birouri din Eurisko.

CRAIOVA PE HARTA PRAKTIKER

In 25 noiembrie, Praktiker a deschis portile celui de-al zecelea magazin in Romania. Situat in Craiova, pe Strada Severinului nr. 46, ultimul magazin Praktiker pune la dispozitia publicului o gama larga de peste 40.000 de produse pentru casa si gradina.

Construit in numai 4 luni, magazinul Praktiker din Craiova are o suprafata de peste 6.000 metri patrati si numara sase raioane pentru materiale de constructii, decoratiuni interioare si exterioare, obiecte sanitare si instalatii, scule si unelte, electrice si electrocasnice.

Articolele pentru gradinarit sunt prezente intr-o gama larga astfel ca numai lor le este destinat mai mult de 10% din suprafata magazinului.

Dincolo de oferta de produse, magazinul Praktiker din Craiova are un raspuns complet la nevoile profesionistilor si pasionatilor de do-it-yourself. Personalul sau este pregatit sa ofere solutii practice, rapide, individualizate pentru dorinta clientilor de a-si infrumuseta si utila locuinta, de a-si amenaja gradina si de a face aceste lucruri si personal. De asemenea, in sprijinul acestora vin si serviciile aditionale oferite in orice magazin Praktiker: livrarea produselor la domiciliu, onorarea unor comenzi speciale, garantia de retur, serviciile financiare, debitarea lemnului, servicii de cusut, combinarea cromatica a vopselurilor. In sprijinul clientilor, Praktiker a introdus de curand in retea cardul de credit Praktiker - unic pe piata materialelor de constructii si amenajari - , care asigura un sistem de creditare adaptat nevoilor clientilor.

AL DOILEA HIPERMARKET KAUFLAND DIN ROMANIA

Miercuri, 23 noiembrie 2005, s-a deschis in Ramnicu-Valcea cel de-al doilea hipermarket Kaufland din Romania, primul fiind deschis in Bucuresti, la data de 13 octombrie. La deschiderea oficiala au fost prezenti, printre altii, primarul orasului Ramnicu-Valcea, Mircia Gutau, si prefectul Anuta Handolescu avand aceeasi amenajare cu a magazinului din Bucuresti, Kaufland Ramnicu-Valcea are o suprafata totala de 6.700 de metri patrati si dispune de o parcare gratuita pentru clienti, de 370 de locuri.

In Ramnicu-Valcea, magazinul este situat pe Strada Grib Mihaescu nr. 30, la 5 minute de centru si la intersectia a doua cartiere principale. Ghidandu-se dupa principiul "totul sub acelasi acoperis", hipermarketul ofera produse variate, ce acopera tot necesarul zilnic. Oferta include produse ale marcii proprii K-Classic, produse oferite de producatorii regionali si produse de marca. Un punct forte pentru Kaufland il reprezinta departamentul de produse proaspete: Kaufland garanteaza zilnic clientilor sai calitatea si prospetimea absoluta, la preturi mici, pentru carne, mezeluri, branzeturi si produse lactate, pana la legume si fructe.

Alaturi de produsele alimentare, Kaufland ofera produse atractive din domeniile menaj, sticlarie, portelan, textile, electrice, papetarie, jucarii, articole de sezon si pentru petrecerea timpului liber, la care se adauga oferte speciale saptamanale.

LAMPA LIPSTICK
Acesta nu este un nou ruj aparut pe piata cosmeticelor, ci un corp de iluminat. Este o lampa, avand forma unui baton de ruj, imbracat in material acrylic. Masoara 20,32 cm in inaltime cand este inchisa, 10,16 cm in diametru si 30,48 cm in inaltime cand este deschisa. Pentru a se aprinde, trebuie sa stii sa umbli cu un ruj, pentru ca principiul este acelasi.

MANERUL "SEMAFOR"
Cu un design semnat Alexander Lervik si produs de compania suedeza Brighthandle, acest maner ingenios reprezinta una dintre cele mai practice aplicatii ale LED-ului in decorul unei case. Manerul comunica prin lumina colorata a LED-ului astfel: actionandu-l in sensul inchiderii, el isi schimba culoarea din verde in rosu. Interesant mod de a arata celorlalti ca este ocupata camera!
×
Subiecte în articol: piata produse suprafaţă praktiker