x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Timp liber Casa Alege ambalaje de calitate pentru sustenabilitate și eficiență în afacerea ta !

Alege ambalaje de calitate pentru sustenabilitate și eficiență în afacerea ta !

25 Aug 2022   •   13:41
Alege ambalaje de calitate pentru sustenabilitate și eficiență în afacerea ta !

În mai toate domeniile de activitate din industrie în care este vorba despre producție, o parte importantă din cadrul oricărei companii este reprezentată de sistemele de ambalare și depozitare.

Fie că vorbim despre elemente de mici dimensiuni sau ceva mai mari, multe dintre acestea sunt mult mai bine protejate, manevrate și transportate când sunt ambalate într-un mod corespunzător.

Ambalarea nu reprezintă deloc un concept nou ci mai degrabă pare a fi ceva nou prin soluțiile care sunt în continua schimbare și dezvoltare. Avem de exemplu alimente în pungi de plastic sau sticle de băuturi în navete de zeci de ani pe piață, practic cam în același format. Luând că un exemplu navetele de bere, acestea au rămas la fel de foarte mult timp și sunt de asemenea la fel de eficienta. Aceasta poate fi considerată a fi o formă perfectă atât pentru transportul cât și depozitarea acestui tip de produse, e recipiente, vorbind aici în special de sticlele din sticla, nu din plastic.

Elementul de baza în ambalare, depozitare și transport atât în cadrul unuei companii cât și daca ar fi să ne raportam la activități casnice este cutia, în diferitele ei forme, mărimi și materiale din care este realizata, de la carton și metal până la lemn și plastic, printre multe altele. Iar în ambele cazuri se dorește cât mai multa eficienta. Cutia să fie cât mai ușoară dar în același timp cât mai rezistenta și, că un concept ceva mai nou, am putea spune, luând în calcul numeroasele campanii realizate în ultimul decenui, posibilitatea că acestea să fie reutilizate, în același scop sau în altele, astfel încât să nu fie nevoie să fie distruse, aruncate.

Se realizează așadar economii, în primul rand pentru consumatori, în ceea ce privește necesitatea renunțării la aceste sisteme de ambalare și achiziția de altele noi cât și pentru companiile care se ocupa de colectare și reciclare și să nu uitam nici de impactul pozitiv care este adus asupra mediului înconjurător.

Luând în calcul toate tipurile de materiale din care ar putea fi realizată o cutie, la proprietățile lor și eficiența unei cutii sau a unui container în cadrul unui business, putem deduce în cale din urma că plasticul ar fi cam cel mai bun material, în multe dintre domeniile de activitate, precum cel alimentar, industria auto, farmaceutica, horeca, industria băuturilor, agricultură, chimică, producția industrial, care poate cuprinde nenumărate tipuri de produse, integratori de sisteme, care face în mare parte referire la liniile de producție automatizate, precum și multe altele.

În cazul industriei auto, vorbind la modul general, atât despre mașinile personale cât și cele destinate utilizării în cadrul firmelor, de la transport persoane până la transport mărfuri, exista foarte multe piese, atât de mici dimensiuni cât și de mari dimensiuni. Cutiile și containetele din plastic reprezintă soluție eficientă și ieftină de ambalare și depozitare a acestora.

Un mare avantaj al plasticului este acela că nu vă fi afectat de umiditate sau contactul cu diverse substanțe precum uleiurile, care pătează lemul dar și metalul și mai ales cartonul, acesta din urma fiind absolut inutil acolo unde este vorba despre spatii cu umiditate crescuta sau produse cu greutate mare. Este mai ușor decât lemnul și metalul și în multe privințe, și mai rezistenta. Având la dispoziție pe lângă cutiile normale, de mici dimensiun, ce pot fi manevrate de către un muncitor, și paleti și boxpaleti ce pot fi manevrați direct cu motostivuitoare și alte utilaje de manevrare și elevare, este ușor să depozităm și să aranjăm produse într-un depozit sau spatiu industrial.

Prin alegerea de ambalaje Schoellerallibert, orice afacare poate face economii considerabile și le vă oferi clienților soluții moderne, eficiente și sigure în ambalare și transport, la preturi foarte accesibile. Desigur, investiția inițială este una ceva mai mare însă, prin faptul că nu a mai fi nevoie că ambalajele să fie schimbate în mod constant, aceasta vă fi recuperată rapid iar în viitor se vor realiza doar profituri și eventual pierderi foarte mici dacă luăm în calcul distrugerea câtorva cutii, pentru că, pe cât de bune ar fi, nu sunt indestructibile.

Prin spălarea sub jet puternic de apa alături de anumite soluții de curățare și dezinfactare, orice tip de ambalaj din plastic poate fi curățat, uscarea se realizează rapid și pot fi astfel reutilizate rapid, fară mult timp de așteptare. Realizate din plastic de calitate superioară, atât cele mai flexibile cât și cele mai rigide vor rezista pentru mult timp la astfel de acțiuni, fie că sunt spălate și curățate cu apa rece sau cu apa fierbinte.

Consumatorii pot alege atât cutii clasice, realizate „dintr-o singură bucată” cât și cutii modulate, o versiune ceva mai modernă. Acestea sunt proiectate atât pentru a fi utilizate în mai multe scopuri cât și pentru a fi mai ușor de manevrat și depozitat, în spatii cât mai mici, atunci când nu sunt utilizate pentru a se ambala ceva anume în ele. Practic, parti din ele pot fi îndepărtate sau eliminate, asemeni pereților sau capacelor. Pe putem face mai înalte sau mai joase, le putem utiliza cu capace sau fară, chiar și cu mânere, pentru o mai buna prindere și utilizare manuală.

De asemenea, de la o industrie la alta, contează și designul unui ambalaj, atât în cazul celor mici cât și a celor mari. Putem avea nevoie de cutii cu pereți plini sau cu pereți perforați, care să permită circulația aerului în interior sau nu. O cutie modulară ne poate permite să schimbăm la nevoie anumite astfel de părti.

×