x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Timp liber Casa Alegerea produselor sigure și eficiente pentru protecția pielii pe timpul verii

Alegerea produselor sigure și eficiente pentru protecția pielii pe timpul verii

16 Iun 2022   •   11:03
Alegerea produselor sigure și eficiente pentru protecția pielii pe timpul verii

Creme, loțiuni, spray-uri, uleiuri esențiale, brățări și multe alte produse și alte accesorii pot fi utilizate ca protecție sigură și eficientă împotriva insectelor care te pot deranja vara, dar și împotriva soarelui arzător care poate afecta pielea. Dar cum vei ști să alegi un produs sigur și eficient? Există anumite aspecte de care să ții cont? Iată câteva informații care te vor ajuta în acest sens să faci o alegere potrivită.

De ce este necesară protecția anti insecte?

O protectie anti insecte adecvată în timpul verii este necesară tocmai pentru că înțepăturile insectelor îți pot provoca diverse neplăceri. Că este vorba despre o căpușă, un tânțar sau alte insecte mai mult sau mai puțin dăunătoare, este ideal să folosești produsele potrivite care să le țină departe de tine.

Chiar dacă poate părea inofensiv, țânțarul este o insectă mai mult decât dăunătoare în multe situații. În fiecare an, în lume mor peste 700000 de oameni din cauza înțepăturilor de țânțar, iar această insectă poate fi considerată chiar un vectori de potențiale boli grave. Mai ales în contextul călătoriilor în țările tropicale este foarte important să alegi produsele care să țină țânțarii departe, că este vorba despre un spray anti tantari sau orice tip de repelent.

Cum alegi produsele potrivite pentru protecție împotriva insectelor?

Nu toate produsele pentru protecție împotriva insectelor – și mai ales împotriva țânțarilor – sunt realizate la fel. Unele pot fi utilizate și de copiii mici sau de femeile însărcinate, în timp ce altele pot fi folosite doar de anumite categorii de vârstă sau de persoane. Unele pot avea efecte toxice, altele pot provoca reacții alergice, unele pot irita ochii, altele atacă materialele din plastic – atenție pentru cei care poartă ochelari, mai ales.

Așadar, este important să alegi protecția anti-insecte care ți se potrivește din toate punctele de vedere. Este important să alegi un produs care se potrivește persoanei care îl va folosi. Ideală este identificarea unui echilibru perfect între riscul la care este expusă persoana, eficacitatea pe care o are produsul, respectiv posibila toxicitate a acestuia.

De asemenea, poți alege între produse destinate celor care locuiesc sau călătoresc în zone tropicale și produse destinate celor din zone temperate. Produsele pe bază de uleiuri esențiale, de exemplu, pot fi potrivite doar celor care se află în zone temperate, deoarece în zonele tropicale au nevoie de un plus de protecție și siguranță împotriva pișcăturilor de țânțari.

De ce alte produse mai ai nevoie pentru protecția pielii pe timpul verii?

În afară de produsele utilizate pentru protecție împotriva insectelor, pe timpul verii ai nevoie în mod obligatoriu de produsele potrivite pentru protectie solara. Dacă ai în vedere cât de dăunătoare pot fi razele ultraviolete pentru pielea ta, nu vei mai sta nicio clipă pe gânduri și vei alege produsele necesare în acest sens.

Este important să alegi produse care îți oferă protecție adecvată împotriva razelor UVA și UVB, deoarece fiecare dintre acestea poate pătrunde în profunzime și îți poate face pielea să sufere. Nu uita că este nevoie să ții cont de gradul de protecție pe care dorești să îl obții atunci când alegi produsul potrivit.

Nu uita, de asemenea, de produsele de rehidratare a pielii, mai ales dacă este vorba de perioade îndelungate de expunere la soare. Este important să îi asiguri pielii hidratarea necesară pentru a nu se usca prea tare și pentru a nu apărea iritațiile.

Ținând seama de aceste aspecte, vei reuși să îți menții pielea hidratată, cu un aspect plăcut și sănătoasă chiar și pe timpul verii, perioada din an în care se înregistrează cele mai mari temperaturi și există cele mai multe pericole pentru bunăstarea acesteia.

×