x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Timp liber Casa Alegerea unei saltele poate preveni durerile de spate

Alegerea unei saltele poate preveni durerile de spate

16 Iun 2017   •   12:17
Alegerea unei saltele poate preveni durerile de spate

Deși nu acordăm patul o atenție deosebită, acesta este piesa de mobilier ce afectează cel mai mult starea generală de sănătate, fie în mod pozitiv, fie în mod negativ. Citind următoarele informații, vă poate ajuta să scăpați de durerile de spate.

Somnul este esențial pentru toată lumea. Lipsa somnului poate contribui la deteriorarea sănătății și o creștere în intensitate a durerilor. Coloana vertebrală beneficiază cel mai mult de un somn adecvat. Coloana este supusă la un stres fizic foarte mare de-a lungul zilei, de aceea este obligatorie o perioadă de odihnă pentru ca aceasta să-și mențină activitatea la capacitate maximă în următoarea zi. Totuși, dacă dormiți pe o suprafață inadecvată, este posibil să dăuneze coloanei.

Suprafața pe care dormiți face o mare diferență când vine vorba de calitatea somnului. De exemplu, o saltea ce nu oferă suportul necesar coloanei poate obosi mușchii, iar somnul va fi unul de slabă calitate. O saltea bună va menține alinierea naturală a coloanei, la fel ca atunci când stați în picioare. Când corpului îi este permis să se odihnească într-o poziție naturală, mușchii se relaxează, iar somnul este mult mai odihnitor.

Când vreți să achiziționați o saltea nouă, trebuie să țineți cont de mai multe aspecte.

Tipul saltelei. Pe piață sunt mai multe tipuri de saltele. Puteți opta între saltele cu arcuri, saltele cu spumă, saltele cu memorie, saltele din cauciuc. Deși cei mai mulți optează pentru saltele cu arcuri (acestea fiind și cele mai ieftine),este important de știut că cea mai bună saltea este cea care îți oferă suportul și confortul cel mai bun.

Producatorul. Si aici gama este destul de diversificata, marii producatori asigurand cel putin cate un model pentru fiecare tip de saltea de pat. Puteti alege astfel: saltele Saltex, saltele Adormo, saltele Royal Flex Mob etc.

Fermitatea saltelei. Nu este neapărat adevărat că o saltea mai tare este mai bună. O saltea prea tare nu oferă suport egal întregului corp, tendința fiind de a oferi suport doar părților mai grele ale corpului. O saltea care este prea moale previne alinierea corectă a coloanei vertebrale. În situațiile de mai sus, mușchii nu se relaxează, aceștia lucrând și pe timpul nopții încercând să găsească o poziție mai confortabilă și pentru a menține o poziție corectă.

Durabilitatea saltelei. Pentru că nu oferim saltelei atenția cuvenită, este important ca la achiziționarea unei saltele, materialele din care aceasta este realizată să fie de calitate. În primul rând asigurați-vă că este oferită garanție pentru saltea. Prețurile saltelelor sunt determinate de materialele din care sunt confecționate, de calitate acestora și mărime. O saltea bună ar trebui să reziste aproximativ 8 ani deci, ar trebui să vedeți achiziția unei saltele ca o investiție. Încercați să nu căutați cele mai ieftine saltele, ci saltelele cu cea mai bună valoare!

Pentru a vă asigura că veți folosi salteaua o perioadă de timp cât mai lungă, nu uitați să o întoarceți din când în când, pentru a menține o utilizare egală pe întreaga ei dimensiune și astfel ea va oferi suportul necesar pentru o perioadă mai lungă.

Cum să știți când este nevoie să înlocuiți salteaua?

Salteaua nu ține o veșnicie. Cei mai mulți dintre noi așteaptă prea mult până la înlocuirea ei. Dacă aveți aceeași saltea de mai bine de 8 ani, este destul de probabil să aveți nevoie de o saltea nouă. Evident, există și alte semne care să vă indice faptul ca aceasta trebuie înlocuită.

Vă treziți obosiți? Acesta ar putea fi un semn că salteaua nu mai oferă suportul necesar pentru un somn odihnitor. Dacă nu vă treziți odihniți, ar putea fi timpul să achiziționați o nouă saltea.

Patul pur și simplu nu mai este confortabil? Salteaua este lăsată sau puteți vedea locul unde dormiți? Dacă simțiți tendința de a ajunge către centrul patului, sau pare că nu reușiți să găsiți o poziție confortabilă în care să dormiți, ar trebui să luați în considerare schimbarea saltelei.

Contează poziția în care dormim? Categoric! Dormind pe o parte, cu genunchii îndoiți sau cu o pernă între genunchi este cea mai bună modalitate pentru a menține o postură corectă în timpul somnului. Dacă dormiți pe spate, puneți o pernă sub zona genunchilor pentru a oferi suport pentru o curbură naturală a părții inferioare a spatelui. Dacă dormiți însă pe burtă, recomandabil ar fi să utilizați o saltea ceva mai fermă, adică o saltea din latex sau una cu arcuri.

Somnul este una din cele mai importante activități pentru corpul uman, iar salteaua este cea care va influența un mod pozitiv sau negativ acest fapt, de aceea este foarte important să oferim mai multă atenție suprafeței pe care dormim.

×