x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Timp liber Casa Amenajare exterioară multifuncţională

Amenajare exterioară multifuncţională

de Georgiana Teodorescu    |    18 Feb 2009   •   00:00

SPAŢIU CE ÎNCORPOREAZĂ LOC DE JOACĂ ŞI ZONĂ DE RELAXARE.
Proiectul grădinii propuse astăzi este în curs de realizare şi a fost conceput pentru o locuinţă unifamilială înşiruită din Capitală. Pe o suprafaţă de numai 64 mp au fost implementate un loc de joacă pentru copil, o terasă semiacoperită şi un spaţiu plantat. Iniţial, în curte au existat un spaţiu verde neîntreţinut şi o alee de beton care a fost desfiinţată.



Terasa exterioară este o continuare a dinning-ului şi ocupă aproximativ jumătate din suprafaţa curţii. Este acoperită cu un material impermeabil, care protejează atât pe timp de ploaie, cât şi împotriva razelor puternice. Pentru a realiza o diferenţă pe zone, terasa a fost ridicată cu o treaptă de lemn de la nivelul terenului.

PARTICULARITĂŢI

Pentru că locuinţele de tip înşiruit au calcan comun, grădinile se succed una după alta, gradul de intimitate fiind destul de scăzut. De aceea au fost păstrate două dintre zidurile de cărămidă existente pe teren. Acestea au fost restaurate, unul dintre ele fiind utilizat ca suport pentru iedera canadiană, celălalt ca suport pentru sistemul de irigat fântânile. Mobilierul de pe terasă se rezumă la o masă cu scaune şi o canapea, restul decoraţiunilor fiind fântânile arteziene, vasele de ceramică supradimensionate şi plantele în containere. Pentru locul de joacă al copilului s-au adus pietriş şi nisip, iar ca amenajare, un cort, o canapea ergonomică şi multe jucării din plastic. Restul grădinii este amenajat mai natural, cu multă vegetaţie, gazon, corpuri de iluminat de înălţime medie pentru ambientare nocturnă şi o fântână. Deşi nu are o suprafaţă foarte mare, spaţiul obţinut realizează un echilibru între dorinţele şi nevoile beneficiarilor şi propune o amenajare interesantă cu resurse financiare minime.

CĂTRE ARHITECŢI
Jurnalul Naţional, prin suplimentul Jurnalul casei, vine în sprijinul arhitecţilor prin rubrica "Proiect de casă", în care îi invităm să îşi prezinte propunerile. Astfel, proiectele pot apărea în acest format în paginile suplimentului. Pentru detalii ne puteţi scrie la adresa de e-mail georgiana.teodorescu@jurnalul.ro


Click pe imagine pebtru marire!

×
Subiecte în articol: proiect de grădină