Viziunile pe care le deslusesti ori de cate ori descoperi un nou spatiu de locuit te surprind de fiecare data. O sursa de inspiratie am descoperit si in acest apartament, apartinand unei tinere familii fara copii deocamdata, dar cu mult drag de a trai frumos, inconjurati de lucruri practice care sa le inlesneasca traiul zilnic.
Ambianta creata de proprietari, pe care foarte usor incepi sa o traiesti de cum treci pragul, este foarte placuta la simtit si imbie la destindere. In total , apartamentul are patru camere compartimentate intr-un fel care nu prea a mai lasat loc de interpretari, dintr-un motiv intemeiat tehnic, respectiv din pricina peretilor de rezistenta. Functiunile, in ordinea pe care o descoperi parcurgand
locuinta, sunt: un vestibul la intrare, o bucatarie desfasurata pe lungime mai mult, o baie de serviciu, o camera de lucru, livingul, dormitorul, baia mare si un viitor dressing (in curs de amenajare).
ABORDARE ORIGINALA
|
Mobilierul din living este ales dupa o logica
minimalista. |
|
Ambianta dormitorului este compusa din mici obiecte decorative. |
Bucataria, pe care ca sa o descoperi nu trebuie decat sa arunci o privire dupa un colt al vestibulului, este un loc al casei agreat de tinerii proprietari. Iti dai seama de asta chiar de la prima privire de
ansamblu. Mobilierul, in primul rand, este foarte atent si cochet, adaptat conditiilor mai aparte, ca si dimensiuni, ale perimetrului caruia i-a fost dedicat.
S-a reusit, incarcand doar un perete cu tot mobilierul necesar, asigurarea spatiului de care se simtea mare nevoie aici. Un truc la care s-a apelat in realizarea mobilierului, pentru a da spatiozitate frontului de lucru in bucatarie, il reprezinta folosirea unui blat pentru mobilier mai lat decat se practica in mod normal.
Foarte multa grija a fost acordata detaliilor. De la compartimentarea interesanta, adaptata utilitatilor dintr-o bucatarie a mobilierului, dotarea mai mult decat corespunzatoare cu tot ceea ce trebuie unei asemenea utilitati, pana la alegerea culorilor si a materialelor, totul a fost redus la considerentul de detaliu, si minutios tratat ca atare. Originalitatea acestei abordari nu trebuie neglijata.
Un perete asadar a fost imbracat in mobilier, iar cel opus, descotorosit in prealabil de vesnica debara, a fost acoperit doar de o masa, o masuta de fapt, gandita sa imbrace coltul ramas de la debara si prevazuta cu scaune pliante care isi au locul acolo sau altundeva, dupa cum este nevoie. Cateva elemente completeaza interesant in viziune estetica spatiul: corpurile de iluminat, bucata din perete construita din caramizi de sticla, gandita pentru a rupe monotonia data de lungimea peretelui si tamplaria din lemn stratificat aleasa pentru ferestre.
SCENOGRAFIE DIN DECORURI
|
O baie eleganta si vesela, datorita culorii galben-mustar care incarca luminos spatiul si alegerii inspirate a accesoriilor si a
corpurilor functionale
|
Zona livingului este umpluta cu mobilier foarte simplu schitat, la unele piese se poate si renunta cand considerentul de spatiu o cere( scaunele pliante tip regizor). Atmosfera se regizeaza aici apelandu-se la elemente de decor: materialele care imbraca fotoliul, lampa futurista, tamplaria ferestrelor, aleasa din lemn si lasata neacoperita, pentru a primi spatiul cat mai multa lumina, esenta de cires gasita pentru lemnarie. Nu trebuie omis efectul deosebit adus acestui spatiu de prezenta loggiei.
Interesant la acest apartament mai este si destinatia lui "lucrativa", pe care proprietarii i-au harazit-o, folosind o camera pentru a adaposti si folosi in scopul mentionat o masina pentru imprimat materiale. Se simte nevoia unei lamuriri, si anume aceea ca sotia este creator de moda. Pretul pus pe detalii, stilul minimalist si practic adoptat in mobilarea si dotarea cu utilitati, valorificarea atenta a fiecarui metru disponibil, considerarea si punctarea aspectului estetic fac din acest apartament de bloc unul interesant si altfel.
Nu a fost foarte mult de valorificat la acest spatiu, asa ca
s-a impus
dispunerea de el cu maxim de folos. Mobila a fost croita dupa un model care sa imbrace toate necesitatile functionale ale unei bucatarii, neuitand nici o clipa de aspectul estetic. Ce-i drept ca nici pretul de 5000 de Euro si nici prestigiul firmei la care a fost comandat mobilierul,
Innova, nu dezmint rezultatul reusit al acestui demers.
foto: DOMUS