Cum personalizăm? Ce face diferenţa între interioarele pe care le obţinem noi şi cele prezentate în cataloagele firmelor de specialitate? Sunt elemente în aparenţă simple, detalii uneori minore: alternanţe neaşteptate de texturi, ruperi ritmice de formă, accente spontane de lumină, toate aplicate unor piese de mobilier moderne, cu aspect curat şi totuşi diferit.
STUDIU DE CAZ
Până nu demult, combinarea formelor moderne, clare, geometrice cu diferite tipuri de lemn natural, solid, tradiţional era considerată ca fiind incompatibilă. Iată că astăzi, asocierea contrastantă se dovedeşte a fi de mare efect, intrând în rândul elementelor de personalizare a mobilierului pentru amenajările contemporane.
Am luat exemplul stilului caracteristic consacrat de către firma germană Hulsta, prezentă acum şi pe piaţa romanească, care se evidenţiază tocmai prin grija pentru aceste detalii de design şi producţie
Cu o bază volumetrică cubică siluetele corpurilor şi feţele lor sunt perfect liniare, dictând o senzaţie de simplitate şi calm în încăperea în care sunt amplasate. Gradul mare de contrast este obţinut aici prin folosirea esenţelor naturale de lemn lângă suprafeţe întinse de MDF, în toate finisajele şi culorile existente. Alegerea dispunerii orizontale a desenului natural al lemnului accentuează contrastele şi creează ritmuri expresive. Sticla bronz în locul cele clare, mânere stilizate din metale colorate în masă, şi spoturile cu leduri sunt accesorii opţionale care desăvârşesc designul fiecărei piese în parte. Intarsii cromate sau nuturi liniare creează caroiaje cu efect de boiserie modernă, toate concentrate în piese inedite cu funcţionalitate multiplă.
Să ne inspirăm deci de la profesionişti şi să acordăm atenţia cuvenită detaliilor care fac diferenţa.
Citește pe Antena3.ro