x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Timp liber Casa Apartament modern cu influenţe orientale

Apartament modern cu influenţe orientale

24 Oct 2009   •   00:00
Apartament modern cu influenţe orientale

Proiect de amenajare completă cu costuri reduse. Pornind de la intenţia proprietarului de a amenaja după un concept studiat un apartament de două camere, dar cu buget redus, s-a propus obţinerea atmosferei dorite în special din decoraţie.



Pentru eliminarea pericolului ca amenajarea să se demodeze cu trecerea timpului, s-au ales materiale de finisaj neutre, astfel încât imaginea de ansamblu să se poată schimba radical doar cu înlocuirea mobilierului şi decoraţiunilor, adică elementelor flexibile şi independente, fără implicaţii de şantier.

ORGANIZAREA FUNCŢIONALĂ
Fiind un spaţiu dat, opţiunile de amplasare a funcţiunilor sunt reduse. Astfel, cele două camere au destinaţii clare: dormitor şi living ce comunică direct cu bucătăria şi înglobează un spaţiu de luat masa pentru patru persoane. Dintre elementele fixe de finisare s-a ales parchetul laminat în culoarea nucului pe toată suprafaţa apartamentului, exceptând baia şi bucătăria, unde s-a propus o gresie care imită travertinul şi combinată cu zugrăveli specifice stilului ales. Uşile sunt şi ele simple, celulare şi de culoare wenge, la fel ca mobilierul modern din PAL cu accesorii cromate.

ELEMETE DEFINITORII
Cel mai important rol în obţinerea stilului decorativ şi a atmosferei îl joacă aici tapetul. El dă direcţia stilistică, în funcţie de el se aleg nuanţele zugrăvelii şi toate celelalte decoraţiuni: culoarea şi textura draperiilor, a corpurilor de iluminat şi chiar a canapelelor, mai simple sau mai sofisticate în funcţie de printurile lui.

Şi dincolo de proiectul de amenajare făcut de designer, obiectele mici de decoraţie şi lucrurile personale dau imaginii de ansamblu nota de originalitate specifică fiecărei case. Aici, un paravan de bambus, câteva vase specifice stilului asiatic şi un panou de lemn pictat pe fond auriu conturează clar influenţele preluate.

CĂTRE ARHITECŢI
Jurnalul Naţional, prin suplimentul Jurnalul casei, vine în sprijinul arhitecţilor prin rubrica "Proiect de casă", în care îi invităm să îşi prezinte propunerile. Astfel, proiectele pot apărea în acest format în paginile suplimentului. Pentru detalii ne puteţi scrie la adresa de e-mail georgiana.teodorescu@jurnalul.ro

×
Subiecte în articol: proiect de casă