x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Timp liber Casa 5 metode prin care să întreții și să cureți eficient electrocasnicele din bucătăria ta 

5 metode prin care să întreții și să cureți eficient electrocasnicele din bucătăria ta 

17 Ian 2023   •   14:38
5 metode prin care să întreții și să cureți eficient electrocasnicele din bucătăria ta 
Sursa foto: Pexels

Electrocasnicele sunt, de obicei, investiții pe termen lung. În general, atunci când le achiziționăm, ne documentăm atent asupra lor și ne dorim ca durata lor de viață să fie îndelungată. E bine de știut că totul depinde, în mare parte, de felul în care sunt folosite și întreținute de utilizatorii lor - ba chiar se poate spune că acesta este un factor decisiv.

1. Evită să le cureți folosind o apă dură

 

În general, apa de la robinet este dură, având concentrații ridicate de calciu și de magneziu. Această duritate nu este nocivă doar pentru pielea, părul și sănătatea ta, ci și pentru electrocasnice. De aceea, este indicat să achiziționezi un dedurizator de apa. Cu toate că pare o investiție costisitoare, dedurizatorul este mai mult decât util, întrucât nu numai că prelungește viața electrocasnicelor tale, ci crește și calitatea propriei tale vieți.

 

Astfel, eviți să apară pete și depuneri de calcar pe electrocasnice - și pe obiectele de inox - și nici nu mai ești nevoit să achiziționezi detergenți anti-calcar.

 

2. Alege cu grijă detergenții pe care îi folosești pentru curățare

 

Nu numai apa dură poate fi un factor decisiv pentru electrocasnicele tale, ci și detergenții pe care îi folosești în procesul de curățare. Alege niște produse cu acțiune moderată, potrivite fiecărui tip de obiect electrocasnic și încearcă să nu abuzezi de ele, ci utilizează-le în cantități potrivite.

 

De asemenea, mai ales atunci când cureți plita, ai grijă ca detergentul să nu lase urme și să îi zgârie suprafața.

 

3. Încearcă să cureți electrocasnicele după fiecare utilizare

 

Cuptorul este unul dintre electrocasnicele care, conform recomandărilor, ar trebui să fie spălat după fiecare utilizare, întrucât, odată ce se acumulează murdăria și grăsimea în interior, curățarea devine din ce în ce mai anevoioasă. Totodată, depunerea grăsimii pe pereți îi afectează modul de funcționare și, astfel, un efect al acestui fenomen poate fi coacerea neuniformă a prăjiturilor.

 

De asemenea, și plita se află pe lista electrocasnicelor pentru care se recomandă curățarea după fiecare utilizare, deoarece, la fel ca în cazul cuptoarelor, grăsimea le este dăunătoare.

 

Dacă vine vorba de frigider, acesta nu se află printre electrocasnicele care trebuie curățate de fiecare dată când sunt utilizate - ar fi ceva destul de greu de realizat. Totuși, asigură-te că îl igienizezi în mod constant atât în interior, cât și în exterior, și că îl scoți din priză atunci când o faci.

 

Pe lângă o durată prelungită de viață și un aspect mai plăcut al electrocasnicelor datorită curățării periodice, eviți și mirosurile neplăcute din bucătăria ta.

 

4. Păstrează-le în condiții optime

 

Temperatura și umiditatea sunt factori care influențează durata de viață a electrocasnicelor tale. Ai grijă ca temperatura din încăperile în care le depozitezi să nu fie scăzută și nici umiditatea să nu fie ridicată.

 

5. Asigură-te că sunt verificate periodic și citește manualul de utilizare după ce le achiziționezi

 

Cu toate că, de cele mai multe ori, este ignorat și lăsat în cutia cu care a venit produsul, manualul de utilizare este extrem de important pentru o bună funcționare a electrocasnicelor și pentru întreținerea acestora. Așadar, nu-l ignora și citește-l, întrucât acolo vei găsi cele mai bune sfaturi, soluții și metode de utilizare.

 

De asemenea, ține cont că multe dintre aceste produse au nevoie de verificări periodice. Vei găsi sfaturi despre revizii tot în manualul de instrucțiuni.

 

Prin urmare, electrocasnicele sunt investiții utile, de care ne folosim în mod constant și care ne îmbunătățesc și ușurează viața. Cum multe dintre ele au costuri ridicate, este important să le îngrijim corespunzător, să le menținem eficiența și să ne bucurăm cât mai mult de avantajele pe care ni le oferă acestea în viața de zi cu zi, folosindu-le responsabil.

 

Sursa foto: pexels.com

×