x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Timp liber Casa Arta de a depozita CD-urile

Arta de a depozita CD-urile

de Georgiana Teodorescu    |    06 Iul 2006   •   00:00
Arta de a depozita CD-urile
IDEI PENTRU CASA TA
Designul de mobilier urmareste si sustine evolutia tehnologiei electronice pentru a spori confortul si utilitatea interioarelor contemporane.

Cea mai buna dovada a grijii pentru detalii manifestata puternic in momentul de fata in designul de interior este faptul ca obiecte care altadata aveau un scop pur functional acum au devenit veritabile elemente de decoratie si chiar de mobilier. Desi obiectul inventarii lor este relativ nou, orice directie stilistica de amenajare de interior si orice gama cromatica isi gaseste corespondent in colectia de suporturi pentru CD-uri prezentata de Vismara Design in 2006.

VARIETATE

De la forme riguroase si texturi moderne la motive zoomorfe si materiale clasice, de la cele mai simple idei pana la modele de high-tech modern, gasim zeci de variante. Lemn, plastic, sticla, metal sau piele, colonial, art nouveau, baroc sau high-tech, gama disponibila este extrem de bogata - modele haioase pentru camerele de copii, simple si cu linii riguroase pentru birouri sau elegante si fastuoase pentru saloane. Si dimensiunile lor sunt variate, plecand de la o capacitate de 30 de CD-uri si ajungand la una de 1.000.

Suporturi incadrate de rame de inspiratie clasica, coordonate cu celelalte decoratii din incapere

Ele isi pot gasi locul fara exceptie in orice casa. Sunt extrem de utile in spatiile mici pe care le ordoneaza si anima in acelasi timp, iar in spatiile generoase pot deveni punctul de plecare in decoratia interiorului, ele putand fi corelate cu celelalte accesorii din casa, ca oglinzile sau galeriile perdelelor. Designerii care au creat aceste obiecte au valorificat si speculat fragilitatea si sugestiile rafinate ale imaginii CD-urilor si le expun privirii in secvente atent studiate.
Ca pretutindeni in designul contemporan, solutiile nu accepta oprelisti. Important este ca expunerea sa valorifice aerat si accesibil spatiul destinat acestor obiecte, conservand si daca este posibil chiar suplimentand sugestia de deschidere in spatiu cu care designul CD-urilor ne-a obisnuit deja. Acum putem sa respectam ideea ca intr-un spatiu de odihna investirea accesoriilor cu functie artistica este obligatorie, pe cand intr-o incinta de mediu de afaceri prioritatea numarul unu este gradul de functionalitate si fiabilitate.

SPECIALIZARE INEDITA

Desi s-ar putea crede ca este o firma producatoare de mobila, care prezinta o colectie de accesorii si complemente coordonate celor de mobiler, Vismara Design este o companie specializata direct pe crearea de solutii inovatoare pentru conceptul de "home cinema" - inca o dovada ca evolutia tehnologiei este in directa legatura cu designul de produs s implicit de mobilier. Toate produsele lor sunt nascute din impletirea imaginatiei unor designeri celebri cu metode de executie de ultima generatie.

SFATUL DESIGNERULUI
Din seria inovatiilor prezentate la Salonul de Mobila de la Milano din 2006 va prezint o colectie de obiecte cu specific deosebit. Pentru impatimitii cinemaului acasa sau pentru pasionatii de muzica, designerii au transformat piesele destinate depozitarii colectiilor de CD-uri sau de DVD-uri in adevarate obiecte de arta.
×