x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Timp liber Casa Atenție la mușcăturile câinilor. 10 rase adorabile dar periculoase

Atenție la mușcăturile câinilor. 10 rase adorabile dar periculoase

de Anastasia Paul    |    25 Iul 2023   •   22:00
Atenție la mușcăturile câinilor. 10 rase adorabile dar periculoase
Sursa foto: Hepta

Numărul persoanelor care vor să aibă pe lângă ei un patruped a crescut după începutul pandemiei de COVID-19.

Dar, cu 221 de rase diferite de câini cu pedigree, sunt multe lucruri pe care trebuie să le iei în calcul atunci când alegi. Specialiștii i-au împărțit în funcție de mărime, abilități, pedigree, inteligență. 

În funcție de rasă, aceștia au astfel personalități diverse, unii sunt mai predispuși să muște decât alții, deși majoritatea câinilor de rasă nu vor mușca dacă nu sunt provocați. Însă anumite rase au temperamente care îi fac mai susceptibili să fie agresivi, scrie scotsman.com.

Cercetătorii din SUA au realizat un sondaj asupra câtorva dintre cele 5 milioane de mușcături de câini în fiecare an, împărțindu-le în funcție de rasele autorilor atacurilor. 

1. Husky siberian
Husky siberian nu este o rasă pentru un proprietar de câine începător. Sunt inteligenți și jucăuși, dar pot deveni beligeranți, zbuciumați și distructivi, mai ales dacă nu sunt suficient alergați dau dacă proprietarul nu este ferm. Acest comportament problematic poate include, din păcate, mușcătura.

2. Jack Russell Terrier
Pe unii îi poate surprinde faptul că Jack Russell Terrier este câinele cel mai probabil să muște. Acești câini mici și populari au fost crescuți inițial pentru a vâna șobolani și alte rozătoare, așa că urmărirea și mușcătura sunt foarte mult în ADN-ul lor, deși pot fi reduse la minimum prin antrenament. 

3. Tosa Inu
O altă rasă interzisă în Marea Britanie, Tosa Inu, provenit din Japonia, este un câine care a fost crescut pentru luptă, cu o mușcătură înfricoșătoare. La fel ca toți câinii, ei pot deveni animale de companie blânde dacă sunt dresați corespunzător, dar este o provocare serioasă să facă acest lucru și există întotdeauna riscul ca ei să muște dacă sunt speriați sau anxioși. 

4. Chihuahua
Când ești la fel de mic ca un Chihuahua, poate nu este surprinzător că simți nevoia să-ți impui autoritatea asupra situațiilor. Acest lucru poate face ca puii să fie atât zgomotoși, trăsături care trebuie ponderate devreme în viață sau pot deveni permanente.

5. Cocker Spaniol
Neașteptat în această listă este adorabilul Cocker Spaniol. Este puțin probabil să facă vreun rău, dar proprietarii vor ști că deseori mușcă atunci când sunt pui. 

6. Rottweiler

Un alt câine conceput să păzească și să protejeze, Rottweilerul capătă uneori o reputație, în mare măsură nemeritată, de a fi agresiv. Cei mai mulți Rottweiler sunt câini foarte blânzi, dar dacă nu sunt dresați pot avea un obicei periculos de a ataca în autoapărare, atunci când nivelul real de amenințare este mic. 

7. Border Collie
Border Collie este cea mai inteligentă rasă de câini din lume, dar au fost crescuți pentru a păstori oile și pentru a proteja animalele, folosind dinții dacă este necesar. S-ar putea să ciupească în timp ce se joacă sau fac exerciții cu proprietarul lor, dar un ordin îi va face să știe că nu este acceptabil. Altfel este un câine de familie iubitor și blând.

8. Ciobanesc german
Ciobanescul german este unul dintre cei mai utili câini din lume, fiind folosit la orice, de la pază la detectarea drogurilor de către forțele de poliție și armată. Unul dintre atributele care îi face buni în aceste sarcini este că sunt dispuși să muște dacă este necesar, de exemplu pentru a opri un criminal. Inevitabil, un câine va face ocazional o greșeală și va mușca pe cineva într-un mod care nu este acceptabil. 

9. Pit Bull Terrier
PIt Bull este încă un animal de companie popular în SUA. Principala problemă nu este doar că are puțin mai multe șanse să muște decât alte rase, ci și că mușcătura lor este atât de puternică încât poate provoca daune severe, ducând la mai multe decese în fiecare an. 

10. Chow Chow
Chow Chow este un câine extrem de loial și protector, ceea ce înseamnă că nu există niciun pericol ca proprietarul să fie mușcat. Problemele pot apărea atunci când crede că proprietarul este amenințat sau pur și simplu se supără pe persoanele străine. Asta înseamnă că trebuie ținut sub control strict tot timpul.

×
Subiecte în articol: caini muscatura