x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Timp liber Casa Avantajele birourilor reglabile  - de ce sunt soluții bune pentru cei ce petrec mult timp la lucru

Avantajele birourilor reglabile  - de ce sunt soluții bune pentru cei ce petrec mult timp la lucru

11 Sep 2024   •   09:57
Avantajele birourilor reglabile  - de ce sunt soluții bune pentru cei ce petrec mult timp la lucru
Sursa foto: Andrey Popov – stock.adobe.com

Atât pentru angajați, cât și pentru angajatori, prioritățile la locul de muncă au devenit sănătatea și confortul, mai ales că acestea sunt principalele aspecte care influențează productivitatea. În acest sens, birourile reglabile au devenit tot mai populare, iar beneficiile pe care le oferă nu sunt puține, așa cum îți vor confirma și informațiile de mai jos.

Postură îmbunătățită

Una dintre problemele comune printre persoanele care petrec multe ore la birou este durerea de spate. De cele mai multe ori, aceasta este cauzată de postura incorectă, mai ales dacă este menținută pe perioade lungi. Ceea ce reușește un birou reglabil să facă este să le permită utilizatorilor să ajusteze înălțimea în funcție de nevoi, adică să mențină postura corectă, că lucrează în picioare sau așezați. În acest fel, tensiunea musculară este redusă, iar durerile de spate, de umeri sau de gât pot fi prevenite cu succes. 

Productivitate crescută 

Ceea ce oferă în plus un birou reglabil este șansa de a crește productivitatea prin capacitatea mai mare de concentrare și confortul angajaților. Alternarea între statul în picioare și jos poate îmbunătăți circulația sângelui, iar oxigenarea creierului și nivelul de energie vor crește, astfel că angajații chiar se pot concentra mai bine, iar șansele ca productivitatea să crească vor fi mai mari. 

Posibilități de personalizare a experienței de lucru 

Un mare avantaj pe care îl poți obține prin folosirea acestor birouri este flexibilitatea de care vei beneficia. Sunt birouri care pot fi ajustate pentru a se potrivi oricărei persoane, indiferent de înălțime sau preferințe personale. Poți alege dimensiunea sau designul biroului în funcție de nevoile specifice, iar prin această personalizare poți obține un spațiu de lucru ergonomic, adaptat perfect nevoilor tale. 

Utilizare ușoară 

Pentru că mecanismele cu care sunt echipate birourile Liftor-ergo.ro sunt silențioase și eficiente, ajustarea înălțimii se va face nu numai rapid, ci și într-un mod prin care nu va fi nevoie să îi deranjezi pe ceilalți. Vei beneficia în acest fel de un plus de confort și ușurință în utilizare, chiar și în situația în care vei utiliza frecvent funcția de ajustare, fără a provoca disconfort sau întreruperi de activitate. 

Reducerea unor riscuri pentru sănătate 

Știai că probleme de sănătate precum obezitatea, diabetul de tip II sau bolile cardiovasculare sunt asociate frecvent cu statul prelungit pe scaun? În acest sens, este de preferat să stai în picioare ori de câte ori simți nevoia sau la intervale regulate, pentru a-ți îmbunătăți sănătatea și pentru a sta departe de riscurile legate de stilul de viață sedentar. 

Investiție valoroasă în sănătate, dar și în bunăstarea utilizatorului, biroul reglabil poate fi considerat combinația ideală între funcționalitate, confort și design, reușind să transforme radical orice experiență de lucru.

 

×