x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Timp liber Casa Beneficiile bicarbonatului de sodiu asupra plantelor din grădină

Beneficiile bicarbonatului de sodiu asupra plantelor din grădină

de Redacția Jurnalul    |    25 Mar 2024   •   18:45
Beneficiile bicarbonatului de sodiu asupra plantelor din grădină

Întrebuințările bicarbonatului de sodiu în gospodărie sunt multe și diverse, de la beneficiile pentru sănătate, la adăugarea în prăjituri, curățarea diverselor obiecte din casă dar are și efecte pozitive asupra plantelor din grădină.

Bicarbonatul de sodiu, de mare ajutor în grădină. Trucul genial cunoscut de marii grădinari

Bicarbonatul de sodiu poate fi de mare ajutor în grădină. Dacă este folosit corect, acesta poate avea un efect benefic asupra plantelor.

Prin urmare, bicarbonatul de sodiu ajută la curățare argintului, îndepărtarea petelor de pe haine, eliminarea pesticidelor de pe fructe și legume ori neutralizarea mirosurilor neplăcute.

Totodată, este de ajutor și la îngrijirea plantelor din grădină. însă trebuie acordată atenție cantității deoarece folosit în exces, le dăunează. 

Este astfel encesar atunci câng grădina este invadată de melci, care pot distruge plantele.  Se presară astfel jurul plantei, în forma unui cerc, ș va ține la distanță melcii, dar și alți dăunători, precum omizile.

Un strat gros, presărat în spațiile unde nu ne dorim să crească iarbă poate distruge buruienile dăunătoare agriculturii.

Bicarbonatul de sodiu poate stimula înflorirea plantelor. O dată pe săptămână, florile din grădină pot fi pulverizate cu un amestec format dintr-o linguriță de bicarbonat de sodiu dizolvat într-un litru de apă.

Poate fi folosit ca agent de curățare pentru uneltele de grădină. Se face o pastă din bicarbonat de sodiu și apă, care se aplică pe unelte pentru a îndepărta mai ușor rugina sau murdăria.

Eliminarea pesticidelor din fructe și legume

În cazul fructelor și legumelor din supermarket, bicarbonatul de sodiu este util pentru eliminarea pesticidelor.

Se adaugă într-un bol 20 de grame de bicarbonat, peste care se pun două linguri de apă. Se amestecă până când se formează o pastă.

Folosind o cârpă sau un burete se curăță, prin frecare, legumele și fructele, apoi se clătesc cu apă.

Legumele și fructele mai mici pot fi lăsate pentru 20 de minute într-un vas cu apă, în care adăugăm două lingurițe de bicarbonat. Ulterior, acestea se clătesc foarte bine cu apă, potrivit Antena3 CNN.

×
Subiecte în articol: grădina bicarbonat sodiu plante fructe legume