x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Timp liber Casa Bicarbonatul și oțetul alb, detergenți naturali care desfundă scurgerile din baie: „topesc orice grăsime”

Bicarbonatul și oțetul alb, detergenți naturali care desfundă scurgerile din baie: „topesc orice grăsime”

de Andreea Tiron    |    10 Dec 2022   •   06:40
Bicarbonatul și oțetul alb, detergenți naturali care desfundă scurgerile din baie: „topesc orice grăsime”
Sursa foto: Hepta

Scurgerile înfundate sunt o mare bătaie de cap dacă nu avem o soluție la îndemână, astfel încât să rezolvăm repede problema. În special canalele de scurgere din băi au tendința de a se înfunda cel mai des, din cauza părului, a grăsimilor și a reziduurile de săpun.

Există însă soluții foarte eficiente pe care le putem prepara imediat în propria locuință, fără să fim nevoiți să apelăm la substanțe chimice puternice. Deblocarea chiuvetelor nu trebuie să coste o avere și, în majoritatea cazurilor, ne putem ocupa singuri de această problemă, evitând costuri inutile.

Express.co.uk a vorbit exclusiv cu trei experți despre cum să deblocați în mod natural scurgerile înfundate.

Potrivit lui James Roberts, director la Sanctuary Bathrooms, cea mai frecventă cauză a blocajelor este acumularea de păr, grăsime și reziduuri de săpun. El a avertizat: „Acest lucru poate cauza scurgerea lentă a apei, care poate lăsa o suprafață alunecoasă pentru baie sau duș, creând un potențial pericol”.

Primul remediu „eficient” la domiciliu pentru a debloca scurgerile este folosirea apei clocotite.

Sue Caldwell, de la Clean Living International, a declarat: „Adesea, simpla folosire a apei fierbinți va elimina în mod eficient orice blocaj, mai ales dacă se datorează depunerilor de săpun.”

Ea recomandă pur și simplu să fierbem o oală cu apă și să o turnăm direct în scurgerea chiuvetei: „Această metodă este, de obicei, mai eficientă în canalele de scurgere a băii, care sunt mai susceptibile să se înfunde cu reziduuri de săpun, mai degrabă decât cu grăsime și particule de alimente.”

Anthony West, expert în instalații sanitare la Housetastic.co.uk, a fost, de asemenea, de acord cu utilizarea apei clocotite pentru a curăța scurgerile: „Turnarea apei clocotite în canalele de scurgere este o metodă eficientă de desfundare a canalelor de scurgere din bucătărie și baie, deoarece slăbește reziduurile de săpun și grăsimea care se lipesc de țevi. Dacă aveți o chiuvetă cu scurgere lentă, acesta este un prim pas bun de făcut.”

Cu toate acestea, trebuie să aveți grijă când turnați apă clocotită în canalul de scurgere dacă aveți conducte din PVC, și să așteptați să se mai răcească apa puțin pentru a evita deteriorarea conductelor și a materialelor de etanșare.

Dacă apa fierbinte nu desfundă scurgerea, experții ne sfătuiesc să o asociem cu „doi dintre cei mai buni detergenți naturali”.

Care sunt aceștia?

„Bicarbonatul de sodiu și oțetul alb distilat sunt doi dintre cei mai mari agenți de curățare naturali și fac minuni atunci când vine vorba de desfundarea eficientă a scurgerilor.

„În primul rând, turnați apă fierbinte în canalul de scurgere pentru a îndepărta și a topi orice grăsime, apoi amestecați măsuri egale de bicarbonat de sodiu cu oțet alb distilat într-o cană, moment în care îl puteți turna pur și simplu în scurgere și îl puteți lăsa timp de o oră pentru a lucra. Turnarea în cantități egale de bicarbonat de sodiu și oțet alb în canalizare este o metodă populară și naturală de a debloca scurgerile.”

×
Subiecte în articol: detergenți naturali desfundă țevi