x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Timp liber Casa Cât de eficient este bicarbonatul de sodiu împotriva furnicilor

Cât de eficient este bicarbonatul de sodiu împotriva furnicilor

de Anastasia Paul    |    22 Apr 2024   •   21:00
Cât de eficient este bicarbonatul de sodiu împotriva furnicilor

Furnicile pot provoca pagube majore în gospodării. Ele pot să apară brusc în bucătării, săli de mese și alte zone ale casei, iar numărul lor crește în fiecare zi. Dacă încerci să scăpați de furnici folosind ingrediente pe care le ai deja la îndemână, este posibil să fi auzit despre utilizarea bicarbonatului de sodiu pentru a ucide furnicile.

Din păcate, bicarbonatul de sodiu nu este cel mai eficient împotriva furnicilor.

Pentru a le omoră, ar trebui ca acestea să-l mănânce dar nu are miros și gust atrăgător, așa că furnicile nu sunt prea atrase de el. Furnicile preferă mai ales alimente dulciu, în timp ce bicarbonatul de sodiu are un gust ușor sărat. Cu toate acestea, dacă ar fi adăugate alte ingrediente, este posibil să aibă efect. 

Bicarbonat de sodiu cu zahăr pudră
Dacă adaugi zahăr pudră în bicarbonat de sodiu, acesta devine mai gustos și sporesc șansele ca furnicile să-l accepte.

Combină o parte de bicarbonat de sodiu cu o parte de zahăr pudră. Probabil că o linguriță sau două din fiecare va fi suficient.
Pune amestecul într-un borcan sau un capac puțin adânc, apoi așează-l în zona în care ai observat furnici.
Acestea vor fi atrase de zahărul pudră și nu vor putea distinge bicarbonatul de sodiu din interior.

Bicarbonat de sodiu cu acid boric
Pentru o soluție și mai puternică adaugă acid boric la bicarbonat de sodiu. Acidul boric este foarte toxic pentru furnici și poate fi adăugat la o soluție de bicarbonat de sodiu pentru a-l face mai puternic. Dar acidul boric este ușor toxic și pentru oameni și animale, așa că țineți-l departe de animale de companie și copii.

Se amestecă în părți egale acid boric, bicarbonat de sodiu și zahăr pudră. Vei avea nevoie de dulceața zahărului pudră pentru a atrage furnicile.
Toarnă această soluție pudră într-un castron puțin adânc sau într-o farfurie mică, apoi pune-o unde vezi furnici.
Înlocuiește momelile după o săptămână sau două și ține-le afară până când nu mai vezi furnici.

Împrăștierea bicarbonatului de sodiu
Dacă vrei să ții furnicile departe de zonele exterioare, cum ar fi terase, luați în considerare stropește cu unul dintre cele două amestecuri menționate mai sus. 

Combină bicarbonatul de sodiu, zahărul pudră și acidul boric (opțional). Vei avea nevoie de cel puțin o jumătate de cană din totalul amestecului.
Presară amestecul de bicarbonat de sodiu în jurul meselor de picnic, a zonelor de luat masa în aer liber sau a altor locuri fierbinți pentru furnici.
Re-stropește după ploaie sau vânt puternic.

Cum să ții furnicile departe în mod natural
Dacă bicarbonatul de sodiu nu rezolvă problema furnicilor, nu te îngrijora. Există metode mai eficiente pentru uciderea sau descurajarea furnicilor, cum ar fi utilizarea pământului de diatomee, care este ușor de utilizat și ecologic.

Pământul de diatomee poate fi stropit în jurul ușilor și ferestrelor și va dăuna furnicilor când trec prin el.

Pudra de talc (pudra pentru copii) are un efect similar cu pământul de diatomee și poate fi folosită în același mod. Un alt mod natural de a ucide furnicile este folosirea apei clocotite - o oală mare cu apă clocotită poate fi turnată încet deasupra locului unde se află furnicile pentru a scăpa de ele din interior. 

Când să apelezi la un profesionist
Dacă bicarbonatul de sodiu, acidul boric, pământul de diatomee sau apa clocotită nu rezolvă problema furnicilor, ar putea fi timpul să apelezi la un profesionist în combaterea dăunătorilor, potrivit thespruce.com.
 

×
Subiecte în articol: bicarbonat sodiu furnici