x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Timp liber Casa Bine de ştiut, la alegerea maşinii de spălat!

Bine de ştiut, la alegerea maşinii de spălat!

de Otilia Vintilă-Bolchiş    |    27 Feb 2010   •   00:00
Bine de ştiut, la alegerea maşinii de spălat!
Sursa foto: www.sustainableillawarra.com.au/

Joi, 25 februarie, în articolul publicat în Jurnalului Naţional (care poate fi citit aici) promiteam că vom reveni cu noi informaţii care să vă uşureze procesul de găsire a maşinii de spălat potrivite pentru bugetul şi nevoile dumneavostră.

Spuneam despre consumatorul zilelor noastre că, cel puţin atunci când vine vorba despre investiţii consistente, are grijă, ca la momentul achiziţiei unui bun sau altul să se prezinte "cu tema bine învăţată", susţinându-şi alegerea prin argumente riguroase. Iată alte câteva informaţii utile, pentru o documentare consistentă.

ECONOMIE DE ENERGIE
În situaţia actuală, suntem interesaţi de reducerea facturilor la electricitate şi încălzire, de folos pot să vă fie sfaturile oferite în acest sens, în cadrul campaniei "O 9 atitudine", lansată de Asociaţia Naţională pentru Protecţia Consumatorilor şi Promovarea Programelor şi Strategiilor din România (ANPCPPSR). Le puteţi descoperi accesând site-ul dedicat acestei campanii: www.o9atitudine.ro .

Din rândul îndrumărilor oferite în acest scop, referitor la subiectul nostru, se remarcă următorul:
" Atunci când cumpăraţi noi aparate electrocasnice (nu numai frigidere, ci şi maşini de spălat rufe, maşini de spălat vase etc.), optaţi pentru cele care poartă eticheta europeană A+, care înseamnă că sunt foarte eficiente din punct de vedere energetic; de asemenea, comparaţi consumul energetic al aparatelor cu eticheta A+, deoarece acesta poate varia."

Consumul energetic anual este calculat în Kwh şi... atenţie! el diferă, chiar şi în cadrul aceleiaşi clase de energie, în funcţie de capacitatea maşinii de spălat.

TIPUL DE ÎNCĂRCARE
Cuva maşinii de spălat poate fi încărcată prin planul orizontal sau prin cel vertical. Este bine să verificaţi şi materialul din care cuva este fabricată. E bine de ştiut că materiale precum poliplexul, durapropul şi inoxul rezistă mult mai bine în timp la acţiunea detergenţilor şi la duritatea apei.




Pentru spaţiile mici dedicate amplasării maşinii de spălat, o alegere potrivită ar fi aceea a unei model cu încarcare pe verticală, atuurile acestuia fiind dimensiunile mici. Corespunzător, scade însă şi capacitatea de încărcare a maşinii, ceea ce poate înseamna mai multe încărcări pentru a satisface nevoia de spălare care există. Ceea ce poate însemna un consum mai mare de resurse.

Nu uitaţi să luaţi în calcul şi acest fapt atunci când hotărâţi să beneficiaţi de mai mult spaţiu! Tot în acest context, să luaţi pe de altă parte în calcul faptul că rufele nu pot fi spălate toate odată, încărcătura fiind stabilită după culoare, material, temperatura indicată de spălare. De aici ar putea rezulta că, chiar şi în cazul unei maşini cu capacitate de încărcare sporită, trebuie să vă limitaţi la a spăla mai puţin. Aici vine "să-şi spună cuvântul" o altă caracteristică a acestui electrocasnic, anume:

INTELIGENŢA MAŞINII DE SPĂLAT
Sau... IQ-ul acesteia. Termenul se traduce, prin cât de multe şi de isteţe sunt programele prevăzute. Tehnologiile dezvoltate acum de producători pun la dispoziţia gospodinelor o mulţime de opţiuni pentru o spălare cât mai adecvată, opţiuni precum: prespălare, spălare la 90 de grade, spălarea diferenţiată a rufelor din bumbac, a celor colorate, a celor din lână şi a perdelelor, programe sport, optiuni antisifonare, etc.
Parcurgeţi cu atenţie şi lista de programe oferite şi cereţi explicaţii suplimentare la faţa locului despre fiecare în parte. Alte informaţii care vă pot fi de ajutor, puteţi descoperi şi aici www.arcticpentrutine.ro.
Toată această activitate de documentare întreprinsă înainte de cumpărarea unui produs, este o acţiune benefică până la urmă pentru consumator, producătorul fiind nevoit astfel să crească calitatea produselor sale, pentru a răspunde exigenţelor astfel formate ale acestuia.
Aşadar, informaţi-vă cât mai bine înainte de a lua o decizie şi alegeţi cea mai bună performanţă, adecvată nevoilor dumneavoastră, pentru că astfel contribuiţi practic la creşterea calităţii produselor!

×
Subiecte în articol: ne-am interesat pentru tine