x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Timp liber Casa Bucătărie de vară pe malul lacului Snagov

Bucătărie de vară pe malul lacului Snagov

19 Sep 2009   •   00:00
Bucătărie de vară pe malul lacului Snagov

Propunere de construcţie de dimensiuni mici cu rol de extindere a zonei de zi către natură, compusă din front de mobilă de bucătărie şi spaţiu pentru locul de luat masa



Proiectul prezentat astăzi detaliază o parte a locuinţei de vacanţă cu utilizare sezonieră - bucătăria de vară. Construcţia propriu-zisă este deschisă, dar protejată de soare şi intemperii printr-o structură de lemn cu aspect de pergolă şi acoperită cu şindrilă bituminoasă.

DETALII FUNCŢIONALE

Bucătăria, cu suprafaţă totală de 27 mp, este formată dintr-un grătar, un front de lucru cu spaţiu de depozitare dedesubt şi o zonă pentru servit masa. Frontul de lucru înglobează o chiuvetă, un aragaz şi un frigider.

Finisajele propuse pentru construcţie sunt naturale, în perfectă armonie cu peisajul în care este amplasată. Dacă structura este în totalitate din lemn, întreaga zonă de bucătărie este zidită, cu electocasnicele încastrate şi finisată printr-o combinaţie de cărămidă şi tencuială albă. Blatul de lucru va fi de marmură prelucrată personalizat pentru situaţia dată. Pardoseala este o îmbinare de lemn de exterior şi gresie - sub forma unei benzi de 60 cm în faţa frontului de lucru.

GRĂTARUL
Centrul de interes al spaţiului, atât din punct de vedere funcţional, cât şi estetic, îl constituie grătarul. Realizat profesionist, cu un sistem de funcţionare bine pus la punct şi un aspect tradiţional impunător, la el se poate găti o serie mare de preparate specifice: friptură, mici, frigărui, legume etc. Opţional, bucătăria poate cuprinde şi cuptor (unde puteţi pregăti pizza, cozonaci, plăcinte, lichiu, foccacia, lipii etc.), proţap şi zonă pentru gătit mâncare la ceaun.

Proiect conceput de www.forno.ro / 0762.20.50.60

CĂTRE ARHITECŢI
Jurnalul Naţional, prin suplimentul Jurnalul casei, vine în sprijinul arhitecţilor prin rubrica "Proiect de casă", în care îi invităm să îşi prezinte propunerile. Astfel, proiectele pot apărea în acest format în paginile suplimentului. Pentru detalii ne puteţi scrie la adresa de e-mail georgiana.teodorescu@jurnalul.ro

×
Subiecte în articol: proiect de grădină