x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Timp liber Casa Călcatul rufelor, o problemă de care puteţi scăpa rapid

Călcatul rufelor, o problemă de care puteţi scăpa rapid

de Alina Iancu    |    28 Ian 2011   •   17:39
Călcatul rufelor, o problemă de care puteţi scăpa rapid

Puţine sunt gospodinele pe care le-am auzit spunând că le place să calce rufe, însă de cealaltă parte multe se plâng de timpul pierdut cu acestă activitate. După spălare fiecare haină trebuie întinsă la uscat, apoi luată, împăturită şi depozitată până când va fi călcată. Durata de timp necesară diferă în mare parte în funcţie de condiţiile meteorologice, astfel că pe timpul iernii poate dura zile întregi înainte ca hainele să se usuce. Alternativa sunt caloriferele, însă aerul din casă va deveni foarte umed şi greu de respirat.  Tot acest proces poate fi evitat cu ajutorul unei aparat electrocasnic făcut special pentru a usca şi netezi hainele proaspăt spălate.

Aparatul Iron Aid a fost lansat pe piaţă de Electrolux şi poate să usuce şi să netezească până la cinci cămăşi sau, trei kiograme de haine din bumbac în 25 de minute. Este prevăzut cu programe pentru toate tipurile de ţesături şi poate fi setat în funcţie de mai mulţi parametri astfel încât rezultatul final să corespundă cerinţelor fiecăruia. Temperatura de uscare şi dozarea cantităţii de abur în funcţie de textură împiedică deteriorarea ţesăturilor. Hainele uscate şi netezite cu ajutorul acestui aparat nu vor mai avea urmele lăsate de cleştii de rufe care pot fi foarte inestetice mai ales pe ţăsăturile de culoare închisă. Ambele procese se realizează cu ajutorul aburului, iar mişcarea bi-direcţională a tamburului previne amestecarea rufelor, ceea ce duce la o performanţă de uscare mai bună şi un grad de şifonare redus. Un alt avantaj al uscătorului este că hainele nu mai au contact cu particulele de praf şi cu microbii aşa cum se întâmpla atunci când sunt puse la uscat afară. 

Aparatul poate fi aşezat în orice încăpere, acolo unde dispuneţi de spaţiu care să încadreze dimensiunile de 85x60x58 cm. Costul poate fi văzut ca un dezavantaj, dat fiind faptul că în magazinele de specialitate preţul recomandat este de 4.000 de lei.

×
Subiecte în articol: casa afla ce e nou