x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Timp liber Casa Când se schimbă ora. Mai trecem la ora de vară anul acesta?

Când se schimbă ora. Mai trecem la ora de vară anul acesta?

27 Feb 2019   •   08:03
Când se schimbă ora. Mai trecem la ora de vară anul acesta?

Anual, în ultima duminică din luna martie, România ar trebui să treacă la ora de vară. În 2019, în noaptea de sâmbătă spre duminică, 23 spre 24 martie, ora 3:00 va deveni ora 4:00. Ce a decis Parlamentul European?

Trecerea de la ora de iarna la ora de vara si invers, de la ora de vara la ora de iarna, se face preajma echinoctiilor de primavara si de toamna. Aceasta schimbare are loc in mai multe tari din lumea intreaga.

Numai ca, in ultima vreme, s-a discutat la nivelul Parlamentului European despre implicatiile pe care le presupun aceste treceri anuale, atat pentru organismul uman, cat si pentru operatiunile economice, in special cele legate de transport.

Mai mult, Parlamentul European a adoptat rezolutia prin care se renunta la ora de vara si ora de iarna cu 384 voturi pentru, 153 de voturi impotriva si 12 abtineri.

Membrii Consiliului European vor evalua aceasta rezolutie si o vor modifica daca este cazul. ”Sunt foarte incantat ca dupa ani de discutii la nivelul comisiilor in Parlamentul European a fost dezbatuta aceasta rezolutie si votata in plen.

Iar Parlamentul a acceptat propunerea noastra sa intrebe Comisia Europeana sa vina cu o recomandare prin care sa incheiem schimbarea bi-anuala de ora”, a declarat Sean Kelly, parlamentar european irlandez.

Cand se schimba ora

................

Citește mai departe aici

×