x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Timp liber Casa Care sunt beneficiile jucariilor din lemn

Care sunt beneficiile jucariilor din lemn

20 Ian 2022   •   15:11
Care sunt beneficiile jucariilor din lemn
Sursa foto: Pexels.com

Există multe motive pentru a alege jucării din lemn. Sunt sigure, naturale, frumoase și durabile. Și sunt exact ceea ce are nevoie copilul dumneavoastră pentru a-și inspira imaginația, pentru a-și cultiva creativitatea și pentru a-și dezvolta abilitățile cognitive.

Jucăriile din lemn încurajează copiii să interacționeze cu lumea din jurul lor într-un mod deschis. Bebelușii și copiii mici, atunci când li se oferă jucarii din lemn și timp nestructurat pentru a se juca, vor învăța în mod natural despre mediul lor prin explorare și experiment. Jucăriile din lemn îl pot ajuta pe copil să se concentreze și să învețe, deoarece își manifestă propriul interes față de o jucărie și o structurează singur.

Jucăriile din lemn sunt atemporale și îi ajută pe copiii mici să își dezvolte abilitățile motorii, coordonarea și inteligența emoțională prin intermediul jocului care este potrivit pentru creierul în curs de dezvoltare. Ușoare și bine echilibrate, acestea sunt disponibile într-o varietate de forme și dimensiuni care se potrivesc vârstei și abilităților majorității copiilor.

Materialele naturale, cum ar fi lemnul, nu își vor pierde niciodată farmecul și atractivitatea: o jucărie din lemn simplă și frumos realizată poate capta interesul unui copil fără a-l copleși și îi poate inspira imaginația fără a-l dirija. Acestea sunt doar câteva dintre motivele pentru care jucăriile din lemn sunt importante în viața copiilor.

Probabil că ați auzit de metoda Montessori sau Waldorf. Puțini știu că unul dintre cele mai importante lucruri pe care Maria Montessori le-a făcut a fost să confecționeze și să testeze ea însăși jucării, adoptându-le doar pe cele care erau atât adecvate dezvoltării, cât și atractive din punct de vedere estetic, de aceea jucariile de tip Montessori si Waldorf sunt din materiale naturale.

Pentru o dezvoltare atât cognitivă, cât și neurologică, oferiți-le celor mici jucării din lemn. Deși multor părinți le plac opțiunile colorate, drăguțe și high-tech existente, studiile arată că acest lucru nu este ideal pentru dezvoltarea creierului unui copil mic. Data viitoare când trebuie să cumpărați un cadou pentru un bebeluș sau un copil mic, luați în considerare o jucărie din lemn de calitate. Acest farmec atemporal le face potrivite ca obiecte de moștenire, în timp ce natura deschisă a multor jucării asigură faptul că acestea pot crește împreună cu un copil de-a lungul întregii sale copilării.

Pentru familiile cărora le pasă de sănătatea și protecția copiilor lor, jucăriile din lemn și produsele naturale pentru copii reprezintă alegerea sigură.

Briele - o alegere sigură și sănătoasă pentru copilul dumneavoastră! Jucăriile Briele sunt fabricate din materiale 100% naturale, biodegradabile și neintoxicante pentru copii. Ușoare și durabile, jucăriile Briele sunt concepute astfel încât să poată fi ținute cu ușurință de către bebeluși încă din primele luni de viață.

×