x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Timp liber Casa Casa cu influente traditionale

Casa cu influente traditionale

de Georgiana Teodorescu    |    11 Mai 2006   •   00:00
Casa cu influente traditionale
PROIECT DE CASA
Arhitectura ce pastreaza linii si elemente specifice satului traditional romanesc de la ses, cu modernizarile necesare vietii actuale


Constructia prezentata in acest numar este o locuinta pentru o familie compusa din parinti si doi copii scolari si are o suprafata desfasurata de 332.20 mp. Ea este amplasata pe un teren de 1.000 mp, care beneficiaza doar de alimentare electrica, nu si de alimentare cu apa si canalizare. Pentru aceasta s-au prevazut put de captare a apei si fosa septica.


Constructia are un demisol partial destinat anexelor tehnice (put, centrala termica, hidrofor etc.), parter si etaj. La parter se afla un living spatios, deschis spre o terasa orientata catre gradina, bucatarie, grup sanitar si un birou. La etaj sunt amplasate dormitoarele si baile pentru membrii familiei, un spatiu flexibil ce poate fi folosit ca loc de joaca pentru copii sau spatiu pentru oaspeti si balcoanele. Traditionala prispa este inlocuita cu un balcon generos.


DETALII TEHNICE


Structura de rezistenta este din zidarie de caramida portanta si plansee din beton armat, sarpanta din lemn si invelitoare din tigla ceramica.


Lotul de dimensiuni mari detinut de proprietar permite construirea unui garaj independent si ofera locurile necesare parcarii in incinta.


Materialele de constructie si finisajele alese sunt traditionale, naturale: la exterior caramida arsa, tigla ceramica, lemn, iar la interior, parchet, placari cu piatra si lemn.

50.000 euro
pret la rosu recomandat de arhitect
  • Proiect conceput de arhitect Nicoleta Druta
  • ×