x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Timp liber Casa Casa de factura moderna

Casa de factura moderna

25 Mai 2006   •   00:00
Casa de factura moderna
PROIECT DE CASA
Constructie pentru o resedinta unifamiliala, amplasata intr-o zona semicentrala a Bucurestiului

Constructia se caracterizeaza printr-o arhitectura dinamica specifica unei locuinte urbane de factura moderna. Ea se desfasoara pe patru niveluri: subsol, parter si doua etaje.

Accesul pe fatada principala este rezolvat intr-o nota de modernism prin exprimarea volumetrica a elementelor verticale dominante. Prin intermediul unui hol se accede in zona camerei de zi, ce are si rol de hol deschis. Din acest spatiu se accede la scara ce duce la etajele 1 si 2, cat si la subsolul partial. In partea stanga a acestui spatiu este sufrageria, iar adiacent acesteia se afla un mic sas din care se accede in bucatarie si intr-un grup sanitar ce deserveste parterul. Cele doua dormitoare matrimoniale cu dressing si baie proprie se afla la etajul 1 si sunt prevazute cu cate o logie. La etajul 2 este prevazut un spatiu multifunctional si un grup sanitar, precum si doua terase adiacente.

DETALII TEHNICE


Structura este din cadre lamelare de beton armat (stalpi si grinzi) si zidarie de caramida eficienta de 30 cm, asigurarea protectiei termice realizandu-se cu un termosistem compus din polistiren, tencuiala si vopsitorii pentru exterior sau placaje ceramice. O mare atentie s-a acordat aspectului modern al fatadelor si volumetriei, constructia fiind amplasata pe colt, la intersectia a doua strazi. Modernitatea exterioara, generata de simplitatea liinilor, este continuata in interior prin materialele folosite si prin modul de asezare a acestora.

94.555 euro
pret la rosu recomandat de arhitect

  • Proiect conceput de arhitect CRISTIAN NICOLAE

    CATRE ARHITECTI
    Jurnalul National, prin suplimentul Jurnalul casei mele, este partener media al Anualei de Arhitectura a Municipiului Bucuresti, editia 2006. Venim in sprijinul arhitectilor inclusiv prin rubrica "Proiect de casa", in care ii invitam sa isi prezinte propunerile. Astfel, proiectele pot aparea in acest format in paginile suplimentului. Pentru detalii ne puteti scrie la adresele de e-mail jcm@jurnalul.ro sau georgiana.teodorescu@jurnalul.ro.
  • ×