x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Timp liber Casa Casa de inspiratie italiana

Casa de inspiratie italiana

de Georgiana Teodorescu    |    18 Mai 2006   •   00:00
Casa de inspiratie italiana
PROIECT DE CASA
In stransa legatura cu natura, atat prin materialele folosite, cat si prin vitrarea spatiilor interioare, arhitectura acestei case aminteste de celebrele "vile" ale lui Palladio

Constructia se desfasoara pe trei niveluri cu functiuni diferite: parter cu zona de zi, etaj cu zona de noapte si mansarda cu spatiu de relaxare. Astfel, parterul - zona de referinta a acestei constructii - este organizat intr-un sistem pavilionar (paradoxal, daca ne raportam la volumetria exterioara). Accesul principal al cladirii - protejat de o loggia - se deschide catre un hol care distribuie fluxurile in laterale, lasand in fata o perspectiva spre oglinda de apa din curte, printr-un generos spatiu vitrat. Din hol se face accesul spre bucatarie, grup sanitar si o camara. Din bucatarie se poate accede spre pavilionul de servit masa, vitrat pe trei laturi spre curte. De cealalta parte a holului de la intrare se gaseste livingul, separarea fata de el realizandu-se prin intermediul a trei arce care se sprijina pe stalpi. Biroul, situat mai sus cu trei trepte fata de cota holului, adaposteste functiunea de lobby si meditatie pentru proprietarul casei. Livingul, situat mai jos fata de cota holului, este deschis catre terasa principala a casei ce conduce spre gradina, iar pe alta latura se continua cu o loggia. Etajul este "mobilat" functional cu trei dormitoare, cu bai si dressing-uri. Mansarda se constituie intr-un spatiu unic prevazut cu o baie.

IMAGINEA DE ANSAMBLU

Plastica arhitecturala (prin forma deschiderilor, prin raportul dintre plinuri si goluri), tipurile de spatii - aflate in stransa legatura cu natura (gradina), oglinda de apa si bogatia de plante, arbori si arbusti ai gradinii, toate la un loc, se doresc a aminti de renumitele vile italiene ale lui Palladio.

70.000 euro pret la rosu recomandat de arhitect

Proiect conceput de arhitect Bogdan Teodorescu
tel.: 0745.304.111.

CATRE ARHITECTI
Jurnalul National, prin suplimentul Jurnalul casei mele, este partener media al Anualei de Arhitectura a Municipiului Bucuresti, editia 2006. Venim in sprijinul arhitectilor inclusiv prin rubrica "Proiect de casa", in care ii invitam sa isi prezinte propunerile. Astfel, proiectele pot aparea in acest format in paginile suplimentului. Pentru detalii ne puteti scrie la adresele de e-mail jcm@jurnalul.ro sau georgiana.teodorescu@jurnalul.ro.

×