x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Timp liber Casa Casă de lemn în sistem framing

Casă de lemn în sistem framing

16 Mai 2009   •   00:00
Casă de lemn în sistem framing
Sursa foto: /

Această locuinţă duplex P+M, concepută pentru a fi amplasată în zona Comăneşti, este o casă de lemn specifică zonelor de deal şi de munte, dar care a fost executată şi se încadrează cu succes şi în zonele de câmpie.



LOCUINŢĂ ECOLOGICĂ, FUNCŢIONALĂ ŞI DURABILĂ
Cererea mare la export şi insuficienta promovare în ţară a execuţiei acestor tipuri de case ieftine a făcut ca noi să nu beneficiem suficient de această oportunitate.

DETALII TEHNICE ŞI PREŢURI  
Lemnul folosit la structura acestei case este din răşinoase (brad, molid). Este uscat în două etape, natural şi în uscătoare performante (procesul de uscare fiind supravegheat computerizat). Lemnul se tratează atât ignifug, cât şi împotriva insectelor şi a ciupercilor xilofage. Structura va fi placată pe ambele părţi cu plăci "OSB" (pe una din părţi în fabrică, la execuţia panourilor, iar pe cealaltă la montaj). În interiorul structurii din lemn se va pune izolaţia: vata minerală şi folia antivapori care asigură protecţia împotriva umidităţii de orice natură.  Platforma betonată pentru montaj intră în sarcina clientului. Materialele de finisare (impregnanţii şi lacurile) folosite pentru scări şi tâmplărie sunt ecologice, pe bază de apă, de provenienţă italiană, rezistente la acţiunea razelor solare. Impregnantul are rol de protecţie a  lemnului (tratament împotriva  mucegaiului, insectelor, radiaţiilor solare, umidităţii) şi totodată are şi  rol de colorare (conform mostrei de culoare care va fi aleasă ulterior).

Preţul de fabrică, "la roşu",  cuprinde: structura din lemn, impregnarea lemnului, plăci OSB pe ambele părţi, vată minerală şi folie antivapori. Oferta de preţ "la roşu" a acestei case este de 12-15  euro/mp (în funcţie de complexitate). Preţul nu include scările interioare, tâmplăria şi transportul.

Materialele de finisare (impregnanţii şi lacurile) folosite pentru scări şi tâmplărie sunt ecologice, pe bază de apă, de provenienţă italiană, rezistente la acţiunea razelor solare

12-15 euro/mp
preţ pentru proiectare completă (arhitectură, instalaţii şi rezistenţă)

Proiect conceput de arhitect Florin Ţenescu
telefon: 074.007.8882; 0722.161.067
Termen de execuţie proiect: 20-40 zile

CĂTRE ARHITECŢI
Jurnalul Naţional, prin suplimentul Jurnalul casei, vine în sprijinul arhitecţilor prin rubrica "Proiect de casă", în care îi invităm să îşi prezinte propunerile. Astfel, proiectele pot apărea în acest format în paginile suplimentului. Pentru detalii ne puteţi scrie la adresa de e-mail georgiana.
teodorescu@jurnalul.ro

×
Subiecte în articol: proiect de casă