x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Timp liber Casa Casa din livadă

Casa din livadă

05 Sep 2009   •   00:00
Casa din livadă
Sursa foto: /

Terenul foarte generos (de peste 6.000 mp) deţinut de beneficiarii proiectului prezentat astăzi se află într-o comună de lângă oraşul Piteşti. Casa, cu un plan liber şi bine organizat, se desfăşoară pe două niveluri, parter şi etaj.



DISTRIBUIREA FUNCŢIUNILOR
În parterul de 136 mp, accesul principal şi cel secundar despart livingul ce înglobează bucătăria şi locul de luat masa de celelalte funcţiuni de la acest nivel.

O terasă mare, acoperită, ce mediază dialogul interior-exterior dintre living şi livadă, înconjoară apoi întreaga casă, devenind o prispă şi protejând cele două accese. Casa beneficiază de un garaj pentru două maşini. Tot la parter mai găsim şi un spaţiu destinat centralei termice şi un dormitor de oaspeţi.

La etaj, trei dormitoare deservite de două băi şi un dressing însumează 105 mp. Dormitorul matrimonial beneficiază de baia sa şi de un dressing încăpător, iar celelalte două dormitoare folosesc aceeaşi baie.

Soluţia constructivă aleasă este cea cu pereţi de cărămidă portantă cu stâlpişori de beton, terasele şi garajul fiind susţinute de o structură de lemn, pereţii interiori de compartimentare fiind tot din cărămidă.

Conceptul general al acestei case a încercat să se apropie de suita de case ale "preeriei" construite de arhitectul american Frank Lloyd Wright, acoperişul în patru ape şi puternicele orizontale "aşezând" frumos casa în decorul unei livezi bogate.

Tâmplăria exterioară propusă este din lemn cu geam termoizolant, izolarea pereţilor fiind realizată cu polistiren expandat de 10 cm. Finisajele exterioare sunt de două tipuri: uscate (cărămidă aparentă) şi umede, tencuială pe suport de fibră de sticlă.

Proiect conceput de conductor arhitect Ştefănescu Răzvan şi conductor arhitect Elena Dumitrescu
www.conceptstudio.lx.ro
conceptstudio.web@gmail.com    

CĂTRE ARHITECŢI
Jurnalul Naţional, prin suplimentul Jurnalul casei, vine în sprijinul arhitecţilor prin rubrica "Proiect de casă", în care îi invităm să îşi prezinte propunerile. Astfel, proiectele pot apărea în acest format în paginile suplimentului. Pentru detalii ne puteţi scrie la adresa de e-mail georgiana.teodorescu@jurnalul.ro

5190-100952-16_27_case9.jpg
5190-100953-16_27_case10.jpg

×
Subiecte în articol: proiect de casă