x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Timp liber Casa Casa la marginea padurii

Casa la marginea padurii

29 Iun 2006   •   00:00
Casa la marginea padurii
PROIECT
Activitatea creatoare a arhitectului a rafinat viziunea beneficiarului si a dat nastere unei locuinte armonioase, in care functionalitatea are o forma calda si cocheta

Din pacate, in zonele limitrofe ale Capitalei, loturile au tendinta de a fi restrictive, avand in multe cazuri o latura foarte ingusta, care forteaza arhitectul sa propuna un partiu (schema functionala) nu foarte fericit proportionat, acesta fiind si cazul vilei prezentate aici. Partiul care a rezultat a fost unul foarte functional si fara spatii pierdute, holul central reusind sa lege toate functiunile casei.

DISTRIBUIREA SPATIILOR


Constructia se desfasoara pe doua niveluri, parter si etaj. La parter se desfasoara zona de zi, cu bucatarie deschisa catre locul de luat masa si un living generos conceput ca un spatiu de relaxare semideschis, vitrat direct spre terasa si indirect prin sera. Dormitorul de la parter deserveste eventualii musafiri, astfel incat etajul devine o zona intima, un spatiu privat al familiei. Proprietarul casei a acceptat solutia camerei tehnice, care, pe langa centrala termica, mai gazduieste si masina de spalat si cea de uscat rufe. La etaj, dormitorul matrimonial "respira" prin balconul care se deschide in zona verde din fata casei, iar intrarea in baia matrimoniala se face prin dressing. La cele doua dormitoare ale copiilor, fiecare are cate un balcon si este conceput si mobilat astfel incat sa corespunda nevoilor copiilor: spatiu de studiu si de odihna. Balcoanele cu parapetul din lemn si cu pergola de la parter fac ca trecerea din exteriorul verde in interiorul locuintei sa se faca fluid si natural.

58.000 euro pret la rosu recomandat de arhitect
  • Proiect conceput de arhitect Picu Tantica
  • ×