x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Timp liber Casa Casa pentru sit urban

Casa pentru sit urban

de Georgiana Teodorescu    |    20 Iul 2006   •   00:00
Casa pentru sit urban
PROIECT DE CASA
In general, loturile construibile din centrele urbane sunt dimensional reduse, asadar, un imobil citadin constituie o provocare pentru arhitect.

Proiectul ilustrat solutioneaza cu succes un astfel de amplasament, fiind ideal pentru un teren ingust. Constructia se dezvolta pe lung si pe verticala, iar acoperisul realizat in trepte, conceput cu terasa circulabila, ajuta suplimentar la valorificarea terenului.

DISTRIBUIREA FUNCTIONALA

Partiul este generos: pe trei niveluri si cu o amprenta la sol de 134 mp, ofera suficiente incaperi pentru o familie cu mai multi membri. La parter exista camera de zi cu zona de bar/optional dinning, bucatarie, dormitor/birou, grup sanitar, spatiu tehnic si de depozitare. Intrarea principala se face dintr-o terasa de acces pretabila ca loc de parcare auto, iar livingul are corespondenta proprie in exterior - iesire intr-o terasa. Primul etaj cuprinde doua dormitoare "arondate" la o camera de baie si dormitor master cu dressing, baie proprie si balcon. La ultimul nivel - o a patra incapere (de relaxare/studiu/atelier).

DATE TEHNICE

Sistemul constructiv al imobilului prevede cadre din beton armat si zidarie de 30 cm grosime + 5 cm izolatie cu termosistem (tencuiala armata cu fibra de sticla, peste strat de polistiren) la exterior. Acoperisul are invelitoare usoara (tabla, sindrila bituminoasa) pentru partea de sarpanta, respectiv acoperire-finisaj cu placi ceramice de exterior pentru suprafata terasei.

Suplu, modern, imobilul etaleaza patru fatade expresive prin jocul reliefarilor din plan. Prelungirea scarii interioare spre acoperis asigura practic un etaj suplimentar deschis - terasa circulabila ce se substituie uneia impracticabile la nivelul solului

57.500 euro pret la rosu recomandat de arhitect
Proiect conceput de arhitectii Dobrin Datcu si Daniela Datcu, tel. 0723. 520. 660

CATRE ARHITECTI
Jurnalul National, prin suplimentul Jurnalul casei mele, vine in sprijinul arhitectilor prin rubrica "Proiect de casa", in care ii invitam sa isi prezinte propunerile. Astfel, proiectele pot aparea in acest format in paginile suplimentului. Pentru detalii ne puteti scrie la adresele de e-mail jcm@jurnalul.ro sau georgiana.teodorescu@jurnalul.ro.
×