x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Timp liber Casa Căsuţe şi hrănitoare pentru păsări

Căsuţe şi hrănitoare pentru păsări

de Cornelia Constantin    |    23 Mai 2009   •   00:00
Căsuţe şi hrănitoare pentru păsări

O grădină fără vietăţi este una căreia îi lipseşte o parte vitală. Un colţ de natură este efervescent cât e ziua de mare. Ba chiar şi noaptea. Nu le goniţi din grădină. Amenajaţi un loc pentru ele şi veţi observa o transformare.

Despre vietăţile din grădină am vorbit şi cu altă ocazie. De această dată revenim doar asupra unui aspect: căsuţele şi hrănitoarele pentru păsări. O să spuneţi că unele păsări sunt supărătoare şi, în anumite limite, trebuie să fiu de acord cu dumneavoastră. Dar, în general, ele devin astfel în cazul în care le lipsesc hrana, apa sau un adăpost. Dacă le asiguraţi aceste lucruri în grădina dumneavoastră, s-ar putea să convieţuiţi în pace.

IMPROVIZAŢI
E drept că prin magazinele noastre nu prea găsiţi astfel de lucruri decât ocazional. Dar cred că sunteţi o persoană îndemânatică şi pricepută, aşa încât puteţi chiar dumneavoastră să construiţi ceva din câteva bucăţi de lemn şi alte obiecte rămase prin gospodărie.

Până la urmă, nu trebuie să fie ceva spectaculos sau demn de expoziţie, ci să vină în întâmpinarea unei nevoi. O să vedeţi că şi familia o să vă dea o mână de ajutor. Mai ales cei mici, care sigur se vor bucura de animaţia păsărelelor în aşteptarea "ofertei".

CUM RĂMÂNE CU MIZERIA?
Şi dacă această acţiune va rezolva câteva probleme, o să mai aveţi totuşi una: curăţenia şi îndepărtarea materialelor biologice rămase în urma activităţii păsărilor. Nu vă grăbiţi să strâmbaţi din nas, pentru că şi acestea se pot folosi în grădina dumneavoastră pe post de îngrăşământ (se adună resturile vegetale şi se amestecă, după care se lasă la descompus).

Aceeaşi instalaţie pe care o folosiţi pentru udarea grădinii vă poate ajuta să păstraţi şi curtea curată. E drept, o să vă consume un pic din timp, dar la final toată lumea va fi mulţumită. Vieţuitoarele din grădină dau un farmec aparte. Şi nu mă refer aici doar la păsări. Puteţi "chema" fluturi în grădină atunci când plantaţi anumite flori.

×
Subiecte în articol: mereu verde