x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Timp liber Casa (P) Cele mai importante criterii pentru alegerea aspiratorului

(P) Cele mai importante criterii pentru alegerea aspiratorului

26 Mar 2021   •   13:25
(P) Cele mai importante criterii pentru alegerea aspiratorului

Aspiratorul este cel mai de nădejde prieten atunci când facem curățenie, oferindu-ne tot sprijinul necesar pentru a curăța praful cu cât mai puțin efort. Astfel, acesta nu poate lipsi dintr-o locuință în care curățenia este pe primul loc, iar pentru a obține rezultate cât mai satisfăcătoare este neapărată nevoie de un aspirator de ultimă generație, performant și eficient.

Oferta magazinelor online este suficient de bogată încât să putem afirma că nu ai nevoie de prea mult efort sau timp pentru a găsi aspiratorul ideal pentru tine. Totuși, este important să știi cum să alegi  cel mai bun aspirator, astfel încât să poți face curățenie în locuință, într-un timp record și cu un minim de efort.

În ciuda faptului că există o gamă diversificată de aspiratoare de unde poți alege, este important să alegi un aspirator care să îți depășească toate așteptările. În acest sens, te poți folosi de o serie de criterii ce îți vor facilita alegerea. Ți le prezentăm și ție în rândurile următoare:

Tipul aspiratorului

Dacă ai analizat oferta la aspiratoare, ai observat probabil că acestea sunt grupate în funcție de tipul lor. Aspiratoarele pot fi de mai multe tipuri, iar acesta ar trebui să reprezinte unul dintre cele mai importante criterii de care să ții cont pentru o alegere cât mai potrivită.

Aspiratoarele pot fi cu sau fără sac, verticale, cu spălare sau chiar roboți de aspirare. Fiecare tip de aspirator prezintă atât avantaje cât și dezavantaje, iar de aceea este important să îți stabilești așteptările pe care le ai de la noul tău aspirator precum și bugetul alocat acestei achiziții. În funcție de aceste detalii vei putea stabili mai ușor care este tipul de aspirator ce se pliază cel mai bine nevoilor tale.

Capacitatea de aspirare

Indiferent de tipul aspiratorului ales, fiecare model are o anumită capacitate de colectare a prafului. Cu cât capacitatea este mai redusă, cu atât vei fi nevoit să te oprești mai des pentru a curăța recipientul sau, în cazul unui aspirator cu sac, pentru a schimba sacul.

Astfel, o capacitate mare de colectare a prafului și mizeriei se dovedește a fi foarte practică deoarece nu vei fi nevoit să iei pauze dese pentru curățarea aspiratorului. Totuși, va trebui să te gândești și la suprafața pe care o aspiri adesea, deoarece investiția într-un aspirator cu o capacitate mai mare decât cea de care ai nevoie, se poate dovedi a fi ai inspirată.

Dimensiunile și greutatea aspiratorului

Lipsa spațiului este o problemă des întâlnită, iar depozitarea aspiratorului nu ar trebui să o înrăutățească. Prin urmare, îți recomandăm să ai în vedere dimensiunile și greutatea aspiratorului, astfel încât să îl poți depozita cu ușurință.

Probabil că ai deja în minte locul unde îți vei depozita noul aspirator, așa că va trebui să te asiguri că acesta poate fi așezat în spațiul în disponibil.

În ceea ce privește greutatea, acesta este un alt detaliu care ar trebui să te preocupe. Un aspirator cu o greutate redusă va fi mult mai ușor de manevrat, iar curățenia va fi mai puțin obositoare atunci când aspiratorul este ușor.

Putere de aspirare

Performanța unui aspirator este dată, în mod special, de puterea sa de aspirare. Practic, un aspirator de top va absorbi tot praful și mizeria ce îi iese în cale indiferent de suprafață, fără ca tu să fii nevoit să insiști.

În acest sens, recomandarea nu poate fi alta decât alegerea unui aspirator cu putere de aspirare cât mai mare.

Atenție însă! Nu confunda puterea maximă a aspiratorului cu cea de aspirare. De cele mai multe ori, puterea de aspirare este menționată separat în lista de specificații, iar pentru o alegere cât mai satisfăcătoare ai putea lua în calcul și clasele de performanță în timpul aspirării, detalii menționate de asemenea pe lista de specificații.

Poți merge la sigur alegând un aspirator de pe Demax, magazin online în oferta căruia vei găsi o mulțime de aspiratoare de top cu ajutorul cărora curățenia va deveni mai simplă și mai plăcută decât niciodată.

Sistemul de filtrare

Sistemul de filtrare reprezintă un alt criteriu important de care trebuie să ții cont atunci când îți cumperi aspiratorul. Pentru ca filtrarea să fie cât mai eficientă, îți recomandăm să ai în vedere un aspirator cu filtrare HEPA (High Efficiency Articulate Air).

Filtrele HEPA impresionează cu o foarte bună capacitate de reținere a mizeriei și a prafului, astfel încât acestea să nu ajungă înapoi în locuință. În plus, schimbarea unui filtru tip HEPA se face foarte ușor.

Alte caracteristici

Ai mai putea ține cont de eficiența și durabilitatea aspiratorului, de zgomotul pe care acesta îl produce, de tipul de alimentare precum și de alte opțiuni, funcții și tehnologii extra. Iar în final, numărul de accesorii incluse ar trebui să te preocupe, iar astfel aspiratorul ales se va ridica, cu siguranță, la nivelul așteptărilor tale.

Acestea fiind prezentate, sperăm că sfaturile noastre te vor ajuta să alegi un aspirator perfect pentru tine!

 

 

×