MEREU VERDE
Ierburile aromatice n-ar trebui sa lipseasca
din nici o gradina, fie ea mai mare sau mai mica.
Ele cresc bine si in jardiniere datorita portului compact, sunt utile in bucatarie, au calitati decorative apreciate
si se folosesc cu succes in medicina naturista
Cimbrul este una dintre cele mai cunoscute plante aromatice si are utilizare larga in gastronomie si medicina traditionala. Frunzele sale mici au un miros deosebit si daca sunt foarte proaspete dau un gust interesant mancarurilor. Pe langa cimbru mai sunt multe alte plante din aceeasi categorie (busuioc, oregano etc.) care merita atentia noastra. Nu ne trebuie decat o jardiniera amplasata la lumina buna si cat mai la indemana gospodinei care trebaluieste la bucatarie.
Daca aveti un pervaz generos la bucatarie, o terasa insorita sau un colt de gradina in care sa le puteti planta sunteti niste oameni fericiti - veti observa curand schimbarile: gustul mai bun al bucatelor, odihna eficienta si buna dispozitie de zile mari.
Sunt numeroase varietati de cimbru care se remarca prin forma interesanta a frunzei, dar si prin intensitatea mai mare sau mai mica a
gustului.
CIMBRU SI... CIMBRISOR
El mai este numit popular si tamaita si creste numai 15 cm in inaltime, avand port tarator.
IN PLIN SOARE
Citește pe Antena3.ro