x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Timp liber Casa Coada de păun, în decorul de sărbătoare

Coada de păun, în decorul de sărbătoare

de Georgiana Teodorescu    |    19 Dec 2009   •   00:00
Coada de păun, în decorul de sărbătoare

Crăciunul ne oferă nopţile magice în care obscurul şi întunericul greu se pierd în feeria decorurilor specifice perioadei. Se face loc tainei, ne absoarbe misterul. Iar bucuria se strecoară în suflete şi în case prin cele mai subtile şi mai pline de vrajă semnale ale lumii, lumina şi culoarea de pe toate paletele.



Spectacolul globuleţelor de toate nuanţele şi mărimile, pâlpâirea delicată a lumânărilor, spiralele misterioase de beteală, explozia steluţelor, toate învăluie casa în spiritul Sărbătorilor. Crăciunul devine, ştiut sau neştiut, iniţiere în lumină, dar şi sărbătorirea ei. Devine în egală măsură lecţie şi spectacol. Spectacolul va fi bucuria din sufletele noastre. Dar lecţia de pregătire a lui devine şi misiunea membrilor familiei. Lumină, strălucire, alb, roşu, auriu şi argintiu sunt elementele consacrate pentru decorurile de Crăciun. Există însă şi variaţiunile de la tema clasică. Ele sunt multiple şi la îndemâna tuturor.

TEMA SIMBOLICĂ
Ca sursă de inspiraţie inedită pentru decorarea locuinţei, anul acesta vă propunem să descoperiţi fascinantul spectacol de lumină şi culoare al păsării măiestre care ne încântă cu orice ocazie privirea, păunul. Compoziţia coloristică atât de fascinantă a penajului acestei păsări a fost preluată ca temă inspiraţională în amenajările de Sărbători din acest sezon. Astfel, în universul Crăciunului, printre toate celelalte trenduri care ne sunt prezentate de revistele de specialitate, de reclamele luminoase sau de broşurile magazinelor de profil, se numără şi aşa-numitul trend "Coada de păun". Elementele specifice lui (culoare, formă sau chiar pene de păun) pot fi întâlnite printre crengile de brad, în culoarea paharelor, a vazelor, a pernelor sau a obiectelor decorative, în imprimeurile de pe farfurii sau şerveţele. Şi dacă încercăm să descifrăm mesajul ochiului verde-albăstrui din penajul cozii lui, pentru a înţelege de ce fascinează, descoperim atât cromatic, cât şi compoziţional alăturări inedite. O tijă expresivă ca o rază care explodează în capăt cu... să-i spunem "o frunză-ochi" verde-albăstrui, ochiul fiind mărginit de un contur întunecat. Şi tijă lângă tijă, ochi lângă ochi, învăluiţi de atmosfera feerică a momentului, descoperim că împreună alcătuiesc parcă pe bolta cerului un adevărat evantai de îngeri cu privire senină. Aşa poate să sune o descriere poetică a minunatului penaj al acestor păsări măiestre.

Pentru aceste motive, o bijuterie cu o piatră ochi de păun, un element de îmbrăcăminte sau de decor în culorile specifice, pene de păun aplicate pe orice, o ceşcuţă fragilă sau un ciorchine de globuleţe cu irizări electrice reprezintă elemente originale de ornamentare.

SOLUŢII LA ÎNDEMÂNĂ

Bogăţia mesajului transmis de acest element decorativ l-a transformat anul acesta în laitmotiv al colecţiilor de decoraţiuni pentru Crăciun disponibile pe piaţă. De la simple mănunchiuri de pene cu dimensiuni variate până la broderii sau picturi aplicate pe elementele ce împodobesc masa de sărbătoare, elementele pot fi uşor achiziţionate din magazinele de specialitate.

TREND
Compoziţia coloristică atât de fascinantă a penajului păunului a fost preluată ca temă inspiraţională în amenajările de Sărbători din acest sezon. Astfel, în universul Crăciunului, printre toate celelalte trenduri care ne sunt prezentate de revistele de specialitate, de reclamele luminoase sau de broşurile magazinelor de profil, se numără şi aşa-numitul trend "Coada de păun". Elementele specifice lui (culoare, formă sau chiar pene de păun) pot fi întâlnite printre crengile de brad, în culoarea paharelor, a vazelor, a pernelor sau a obiectelor decorative, în imprimeurile de pe farfurii sau şerveţele.

Pentru cei care au timp şi îşi permit să se dedice activităţilor de împodobire a locuinţei, decoraţiunile manufacturate scutesc cheltuielile şi potenţează bucuria pe care decorul obţinut o va transmite

×
Subiecte în articol: idei pentru casa ta