x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Timp liber Casa Concept de aspirator cu boxe şi mp3 player încorporate

Concept de aspirator cu boxe şi mp3 player încorporate

de Otilia Vintilă-Bolchiş    |    06 Feb 2010   •   00:00
Concept de aspirator cu boxe şi mp3 player încorporate

Un ingenios concept de aparat electrocasnic ne-a fost prezentat la sfârşitul săptămânii trecute de Electrolux. Respectiv un aspirator conceput cu un suport pentru iPod şi un set de boxe stereo.


5540-113185-electroluxstudiudesprecompatibilitate.jpg

O idee menită să facă din această operaţiune casnică una extrem de plăcută. Pe numele lui, "Ultrasilencer Amplified", acesta este un model similar modelului deja consacrat Ultrasilencer având în plus staţia centrală pentru iPod încorporată conectată la două boxe montate pe partea frontală a aparatului.

POLUAREA FONICĂ ­ O PROBLEMĂ REALĂ
După cum bine ştim, una dintre caracteristicile urmărite la un aspirator este silenţiozitatea. Mulţi dintre dumneavostră îşi amintesc poate de aspiratorul "de pe vremuri", pe care înainte de a-l porni, trebuia să anunţi din timp că eşti cu treabă, că nu o să te mai înţelegi cu nimeni în tot timpul ăsta, pentru că practic nu auzi nimic.

Nici măcar pe tine! Nu mai vorbim de faptul că zgomotul puternic ce acoperea orice altceva, era foarte sâcâitor nu numai pentru tine, dar şi pentru vecini. Atât de sâcâitor încât abia-abia îţi venea să te apuci de dat cu aspiratorul.

Potrivit Organizaţiei Mondiale a Sănătăţii poluarea fonică este o problemă care poate avea consecinţe serioase asupra sănătăţii, de la stres la infarct. În sensul ăsta, faceţi un mic exerciţiu de imaginaţie şi gândiţi-vă numai, sau amintiţi-vă cei care aţi trăit experienţa ­ cât de stresant este să te scoli cu zomotul făcut de bormaşina vecinului, care şi-a dat seama că ar da bine un tablou, amplasat exact pe peretele unde ai tu tăblia patului.

Pe de altă parte, în cadrul unui studiu iniţiat de Electrolux, 1 din 6 participanţi au afirmat că sunt deranjaţi de aspiratorul vecinilor.

ASPIRATUL PE MUZICĂ
Un alt studiu iniţiat în ideea de a afla compatibilitatea dintre muzica şi aspirare, a dezvăluit rezultate extrem de interesante. De menţionat că în cadrul său au fost investigate diferite stiluri de muzică: clasică, R&B, pop, rock şi jazz.

Muzica clasică a avut cel mai bun rezultat în timpul testului. Respondenţii au afirmat că muzica de Mozart sau Vivaldi a transformat curăţenia într-o activitate plăcută şi elegantă. În plus, activitatea le-a conferit şi o stare de bine, iar muzica clasică a crescut precizia curăţeniei.
Hip hop-ul lasă impresia că aspirarea este o activitate uşoară.
Pop-ul are un impact redus asupra consumatorului şi performanţa din timpul curăţeniei este redusă.
Rock-ul conferă energie, pune inima în mişcare şi asigură o curăţenie de calitate.
Jazz-ul încetineşte mişcarea persoanei şi are un impact negativ asupra randamentului.
Dance-ul a determinat participanţii să se mişte repede însă aceştia şi-au pierdut rapid concentrarea. Acest stil de muzică a avut cea mai slabă prestaţie în timpul studiului.


DE LA CONCEPT LA PRODUCTIE
Similar aspiratorului Ultrasilencer, ediţia Amplified produce un nivel de zgomot de numai 68 decibeli folosind tehnologia Silent Air. Tehnologia Silent Air optimizează fluxul aerului prin aspirator pentru a reduce zgomotul. Designul, izolaţia şi suspensia motorului joacă de asemenea un rol important în reducerea la minimum a zgomotului.

Materialul din care este realizat produsul, este în proporţie de 55% plastic reciclat, iar sursa de alimentare a iPodului este motorul aspiratorului. În plus modelul este "dotat" cu un generator de playlist-uri pe care consumatorii îl pot accesa atunci când folosesc Ultrasilencer Amplified. Cântecele au fost selectate pe baza rezultatelor studiului de compatibilitate.

"Deşi conceptul Ultrasilencer Amplified este special, nu avem în plan demararea producerii lui în masă", ne spune Carmen Georgescu, Marketing Manager Electrolux România. "Însă în cazul în care 1.000.000 de persoane l-ar comanda pe site-ul nostru, producţia ar începe imediat."

×
Subiecte în articol: idei originale