x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Timp liber Casa Condimentul puternic din orice bucătărie care te scapă de ploșnițe

Condimentul puternic din orice bucătărie care te scapă de ploșnițe

de Redacția Jurnalul    |    08 Noi 2023   •   21:00
Condimentul puternic din orice bucătărie care te scapă de ploșnițe
Sursa foto: Hepta

Un condiment este eficient pentru a scăpa de ploșnițele de pat. Are miros extrem de puternic și ține astfel insectele departe.

Condimentul puternic din bucătărie care elimină ploșnițele de pat. Se pune la colţurile patului şi acţionează pe timpul nopţii, atunci când insectele sunt active

Condimentul din bucătărie care elimină ploşniţele de pat are un miros puternic ce împiedică apropierea insectelor.

Infestarea cu ploșnițe este un lucru foarte serios deoarece este greu să scapi de ele. Își depun ouălele peste tot, se ascund în orice crăpătură, din pat, pereți, plinte, și pot să reziste nemâncate peste un an. Astfel că este nevoie de specialiști pentru a deratiza dar și să scapi de mobilă și haine, ceea ce devine extrem de frustrant și costisitor. Mai mult, ploșnițele sug sângele, provocând mâncărimi, usturimi, alergii, și declanșând insomnii, anxietate și stres. 

O metodă naturală și la îndemână pentru îndepărtarea lor este un condiment găsit în orice bucătărie. Cuișoarele au proprietăți repelente împotriva ploșnițelor și a altor dăunători. Uleiul de cuișoare este folosit în produsele de protecție împotriva insectelor datorită mirosului puternic și a substanțelor chimice pe care le conține.

Mirosul puternic al cuișoarelor împiedică apropierea ploşniţelor, ceea ce ajută la prevenirea intrării acestor insecte în casă sau în alte spații.

Cuișoarele pot fi astfel o alternativă mai sigură și mai naturală la pesticidele chimice pentru combaterea ploșnițelor. Folosirea cuișoarelor poate reduce expunerea la substanțe chimice toxice.

Acestea pot fi folosite sub formă de ulei esențial, pudră sau cuișoare întregi. Aceste forme pot fi plasate în locurile unde se ascund ploșnițele sau în jurul zonelor pe care vrei să le protejezi.

Cuișoarele pot fi folosite atât în scop preventiv, pentru a descuraja ploșnițele să se apropie, cât și pentru a controla infestările deja existente. 

Trebuie să știi însă că proprietățile astringente ale cuișoarelor sunt atâîît de puternice încât, în timp, pot să ardă locul în care sunt ținute. 

Cum îți dai seama de existența ploșnițelor

Detectarea ploșnițelor de pat în locuință este importantă pentru a acționa rapid.

Iată câteva semne comune care te pot ajuta să-ți dai seama de prezența lor:

- mușcături pe piele - apar oriunde pe corp, provoacă mâncărimi intense, inflamații și pot să apară în grupuri sau șiruri

- insectele sunt micim plate, maro sau roșcate

- se ascund în crăpăturile și fisurile din saltea, mobilier, plinte, parchet, gresie, cearceafuri, perne

- se hrănesc noaptea

- lasă urme de excremente în formă de puncte mici și nerge

- pot să apară pete de sânge pe lengerie ori pe suprafețe dacă ai fost mușcat și ai zdrobit-o în timpul somnului

- emană un miros dulce-acrișor, asemănător cu fructele uscate sau cu whisky

- existența cojilor de la ouăle depuse sau a tegumentelor, care apar în jurul ascunzătorilor, potrivit antena3CNN.

×
Subiecte în articol: plosnite condiment cuişoare