x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Timp liber Casa Coroana de Advent

Coroana de Advent

de Cornelia Constantin    |    08 Dec 2005   •   00:00
Coroana de Advent
GRADINA TA, MEREU VERDE
Adventul este o sarbatoare care se implineste cu fiecare duminica a lunii decembrie. In asteptarea nasterii lui Iisus, credinciosii aprind lumanari si se bucura. In timp a devenit un obicei ca ei sa aiba in casa sfesnice special create pentru acest moment special din an sau sa realizeze diverse coroane care sa gazduiasca in mijlocul lor patru lumanari. Pentru ca pana la debutul sarbatorii mai sunt doar cateva zile, haideti sa invatam impreuna cum se face un astfel de aranjament. cum se confecTioneazA acasA

Avem nevoie de noua crengute de Poinsettia inflorita, carora le taiem coditele la aceeasi lungime; noua pahare pline cu granule decorative sau nisip fin si apa; crengute colorate de corn (sau altfel de crengute, dar care sa fie frumos colorate si usor de manevrat); patru lumanari cu diametrul potrivit asa incat sa se incadreze in mijlocul aranjamentului si sa aiba stabilitate. E de preferat ca Poinsettia sa aiba flori rosii, iar culoarea lumanarilor sa fie si ea tot rosie, pentru ca asa vom obtine un contrast mai interesant. Pentru a fi mai usor de mutat, aranjamentul se poate aseza pe un platou sau pe un suport special.

Asadar, punem cate o crenguta de Poinsettia in fiecare pahar cu granule si apa. Scurtam crengutele de corn la aceeasi dimensiune si fixam paharele cu ele prin incrucisare. La fiecare capat, crengutele de corn sunt legate cu ata de o culoare cat mai apropiata. Daca in mijloc nu ramane suficient spatiu pentru lumanari, incercam sa mai strangem putin cu ata. Si gata. Fie ca sarbatorile sa va lumineze sufletul.

FLORILE, CA HOBBY SI AFACERE


"Culturi pentru flori taiate" este in opinia mea o carte unica. Ea se adreseaza in mod deosebit iubitorilor de flori care doresc sa transforme producerea acestora intr-o afacere atractiva si profitabila. Chiar daca lucrarea contine o multime de date tehnice referitoare la relatiile plantelor cu mediul (termoperiodism, fotoperiodism, caldura, lumina, apa, aer, substrat de cultura, fertilizare si carente nutritive, cultura fara sol) si specificul ingrijirii pentru 36 de plante atent selectate, ea poate fi digerata cu usurinta si de amatorii fara nici un fel de experienta. Dintre florile tratate in detaliu remarcam crizantema, gerbera, gladiola, trandafirul, calele atat de indragite in buchetele de mireasa si alte plante precum zambila, frezia, anemona etc. Semnata de Elena Selaru si aparuta la Editura Ceres in 2002, cartea mai contine si 48 de planse cu imagini relevante pentru subiectele tratate in cuprins. Ea mai poate fi procurata din librarii la un pret aproximativ de 30 RON.

×