x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Timp liber Casa Covoare personalizate

Covoare personalizate

de Georgiana Teodorescu    |    29 Iun 2006   •   00:00
Covoare personalizate
IDEI PENTRU CASA TA
De la portretele celor dragi pana la desenele naive realizate de copiii dumneavoastra, orice model, oricat de fantezist ar fi el, poate fi transpus intr-un covor

Trebuie stiut ca in Romania exista o firma specializata in productia de covoare manuale, a carei intreaga activitate se bazeaza pe ideea de personalizare. Sene Prodimex ne ofera posibilitatea de a da un plus de expresivitate interioarelor noastre si de a ne exprima in mod creativ preferintele din punct de vedere al formei, modelului, coloristicii si dimensiunilor. Astfel, ne putem concepe singuri modelele covoarelor de care avem nevoie pentru a imbraca spatiul in armonie si pentru a crea un echilibru perfect intre ambient si personalitatea noastra.

TEHNICA DE EXECUTIE


"Hand-tufting" este un procedeu relativ nou, la origine din SUA si dezvoltat in Germania, care permite realizarea oricarui model ales de client, fara restrictie in ceea ce priveste forma, dimensiunile si coloristica. De mare succes sunt covoarele pentru camerele de copii sau cele lucrate cu sigla sau logo-ul firmelor, ideale pentru decorarea sediilor companiilor respective. Proiectarea covoarelor se face pe computer, cu ajutorul programelor specializate, realizandu-se modelele solicitate de clienti. Materia prima este lana 100% , provenita din Romania, de o calitate foarte buna, recunoscuta pentru proprietatile ei mecanice superioare. Datorita diferentelor de temperatura aferente climei din Romania, firul de lana este "solzos", aceasta caracteristica conferindu-i o rezistenta mecanica deosebita.

Vopsirea firelor de lana se face in atelierele producatorului dupa retete si tratamente proprii. La vopsire se utilizeaza coloranti ecologici din import de cea mai buna calitate, rezistenti la lumina si spalare. Procedeul "hand-tufting" presupune teserea manuala a covorului pe un suport de bumbac 100%, intins pe un gherghef metalic. Desenul care contine conturul modelului este astfel copiat pe tesatura, linie cu linie. Teserea propriu-zisa se face cu ajutorul unui dispozitiv de tesere individual de un singur operator, pentru un control atent al calitatii produsului finit. Se executa fiecare culoare in parte. Dupa formarea ochiurilor pe spate si a plusului de lana pe fata, pe suprafata posterioara a covorului se fixeaza cu adeziv pe baza de latex, un suport textil de protectie.

SFATUL DESIGNERULUI

Dorinta de individualitate actuala a cumparatorilor romani este pe deplin sustinuta acum si de producatorii de accesorii si decoratiuni pentru interioare. Comerciantii de covoare de serie traditionale se vor plange in viitor de cresterea segmentului cu produse personalizate.
  • georgiana.teodorescu@jurnalul.ro
  • adresa redactiei: Piata Presei Libere nr. 1, corp D, etaj VIII
  • ×