x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Timp liber Casa Cum alegeti plantele pentru buchete?

Cum alegeti plantele pentru buchete?

de Cornelia Constantin    |    10 Aug 2006   •   00:00
Cum alegeti plantele pentru buchete?

MEREU VERDE
Parteneri de efect in buchete de sezon
MEREU VERDE
Parteneri de efect in buchete de sezon Daca v-ati deschis de curand o florarie si vreti sa va impresionati clientii cu buchete deosebite stiti deja ca pe langa vase, bureti, panglici etc. aveti nevoie de idei si de fantezie. Si pentru ca gustul nu se discuta, varietatea este necesara. Iata in cele ce urmeaza cateva propuneri: buchete cu trandafiri, orhidee, cale, gerbera si alstroemeria.

EXOTISM INTR-UN BUCHET CLASIC

Catifelatii trandafiri sunt mereu un dar impresionant. Dar impactul lor este si mai mare daca nu sunt doar ambalati, ci acompaniati de alte plante care sa nu faca altceva decat sa le puna frumusetea in valoare. In mod curent buchetele cu trandafiri, mai ales atunci cand culoarea lor este foarte intensa, se decoreaza cu gypsophilia - o planta cu flori mici albe care se conserva de la un sezon la altul.

Mai nou, puteti adauga la buchet si crengute de palmier chamaedorea care ii vor da o nota exotica. Nu va grabiti sa rupeti frunzele trandafirilor pentru ca ele dau stabilitate buchetului.

Ca sa va asigurati ca frumusetea lui nu se va strica in cateva ore puteti sa adaugati solutii de conservare (in apa in care sta buchetul).

DUET: TRANDAFIRI SI ORHIDEE

Asa-i ca nu v-ati gandit sa puneti alaturi doua vedete? Daca veti alege cu mare grija culoarea celor doua flori veti reusi sa obtineti o combinatie armonioasa. Movul intens al florilor de dendrobium cu rozul delicat al trandafirilor contrasteaza placut cu verdele intens al crengutelor de palmier chamaedorea, care se arcuiesc elegant peste marginea buchetului.

DE NEUITAT

Cymbidium, dendrobium, eucalipt, asparagus, tradescantia si chlorophythum - iata "ingredientele" unui buchet de neuitat. E adevarat ca albul orhideelor si argintiul eucaliptului creeaza o imagine rece, dar este indicata cand vara este atat de fierbinte. Pornind de la elementele enumerate puteti sa creati si buchete de alte forme insa e bine sa pastrati culorile si nuantele. Prea mult rosu pe frunzele tradescantiei sau pe florile de cymbidium poate strica ideea de distantare rece de la care am pornit.

CALE: SOLO SAU ACOMPANIATE

Calele sunt se pare niste flori care dau bine atat in buchete simple, cat si in combinatii multicolore. Cale albe decorate cu asparagus delicat pentru o imagine a puritatii. Cale impreuna cu trandafiri pentru un buchet plin de viata. Cale impreuna cu alstroemeria si gerbera pentru o explozie de culoare. Cine a spus ca aceste plante se folosesc doar pentru evenimente precum nuntile sau inmormantarile?

GRATIOASA ALSTROEMERIA

Chiar daca aceste flori de origine sud-americana au frunzele destul de mari, nu le indepartati. Inserati printre tulpinile lor crengute de asparagus sau ferigi in asa fel incat ele sa formeze baza buchetului. Pentru stabilitatea acestuia puteti sa adaugati un fir de strelitzia. Ea va aminti originea exotica a ambelor plante si se vor completa reciproc. Gama coloristica a alstroemeriei este impresionanta: alb pur, galben pal sau intens, roz si rosu, violet etc. Puteti sa puneti o singura culoare in buchet sau mai multe, in functie de ceea ce doriti sa obtineti: curcubeu, contraste, armonii.
×
Subiecte în articol: buchete