x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Timp liber Casa Cum alegi ușile și ferestrele într-o amenajare de interior

Cum alegi ușile și ferestrele într-o amenajare de interior

12 Dec 2023   •   12:00
Cum alegi ușile și ferestrele într-o amenajare de interior
Sursa foto: pexels

Ușile și ferestrele sunt prima linie de apărare împotriva musafirilor nepoftiți dar, dincolo de barieră fizică, ele îndeplinesc și nevoi funcționale și estetice, oferind confortul de care ai nevoie în locuința ta.

O casă dotată cu uși și ferestre eficiente din punct de vedere energetic, bine etanșate, oferă un ambient plăcut indiferent de anotimp, fără un consum prea mare la factura de energie.

Iată câteva aspecte de care ar trebui să ții cont atunci când alegi ușile și ferestrele casei tale:

Investește în ferestre și uși de sticlă mari, care oferă luminozitate

Ferestrele trebuie să fie suficient de mari astfel încât să ofere cât mai multă lumină naturală la interior și o vizibilitate plăcută către exterior. Alege dimensiunile și locația ferestrelor astfel încât să maximizezi lumina naturală.

Dacă locuiești la casă cu grădină sau terasă poți opta pentru uși culisante cu geam termopan care oferă luminozitate spațiului.

Alege uși și ferestre de calitate superioară pentru siguranță sporită

Ferestrele și ușile trebuie să ofere un nivel ridicat de securitate. Sistemele de închidere antiefracție, fie că vorbim de ferestre sau de usi termopan pvc sunt esențiale pentru siguranța locuinței tale. Asigură-te că ușile și ferestrele sunt echipate cu sisteme de închidere robuste, cum ar fi yale de calitate și mecanisme de închidere multiple pentru a împiedica forțarea lor.

În ceea ce privește ușa exterioară, ai grijă să fie una robustă, din materiale rezistente, cum ar fi oțelul, lemnul masiv sau materiale compozite care să ofere protecție atât împotriva infractorilor, cât și împotriva factorilor externi, cum ar fi fenomenele meteo severe.

Confort acustic cu termopan? DA!

Ferestrele și ușile bine construite și bine montate ajută la reducerea zgomotului din exterior, ceea ce este binevenit, mai ales dacă locuiești într-o zonă cu trafic intens sau într-un bloc cu vecini zgomotoși.

Investește în usi termopan de exterior cu grad ridicat de izolare fonică și vei uita de zgomotele de afară.

Alege uși și ferestre în armonie cu designul general al locuinței

Ferestrele și ușile sunt elemente importante și distinctive pentru fațada unei case. Ele pot influența aspectul estetic al locuinței, adăugând stil și personalitate.

Moderne, clasice, minimaliste sau rustice, ușile și ferestrele pot avea un impact semnificativ asupra aspectului general al casei. Fiecare stil aduce propria sa atmosferă și personalitate într-o casă, iar alegerea unui anumit tip de uși și ferestre depinde de preferințele tale personale, dar și de armonizarea cu designul general al locuinței și cu atmosfera pe care dorești să o creezi în interior.

×