x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Timp liber Casa Cum amenajezi un living spaţios cu buget redus? 5 idei

Cum amenajezi un living spaţios cu buget redus? 5 idei

20 Apr 2022   •   18:26
Cum amenajezi un living spaţios cu buget redus? 5 idei
Sursa foto: Pexels

Camera de zi este locul în care petreci cel mai mult timp cu familia şi cei dragi. Pentru a fi împreună în faţa televizorului, la o cafea sau pentru un joc cu prietenii ai nevoie de spaţiu. Dincolo de configuraţia camerei, care are anumite caracteristici, spaţiul îl poţi valorifica prin mobilierul şi accesoriile potrivite. Iată cinci idei pentru a valorica la maximum spaţiul din livingul casei tale:

Lipeşte mobila de pereţi

Cel mai simplu truc pentru a câştiga o senzaţie de spaţialitate în cameră este să laşi liber locul din mijloc. Pentru aceasta, mobila, canapeaua şi fotoliile trebuie să rămână lipite cu latura din spate de pereţi. Schema de aranjament este utilă şi pentru întreţinere, deoarece nu trebuie să mai treci de fiecare dată prin spatele obiectelor ca să aspiri sau să ştergi cu mopul. De asemenea, este un model de amenajare sigur pentru copii, întrucât reduce riscul împiedicării de obstacole prin camera de zi.

Foloseşte culorile potrivite

Albul în special şi nuanţele deschise în general au efectul unui instrument optic de mărire. Dacă până acum ai avut pereţii coloraţi în sufragerie, este momentul să încerci un var alb sau un ton neutru de gri sau crem. Pe lângă faptul că este mult mai elegant, vei vedea cât de mult se schimbă camera.

Alege mobilier multifuncţional

Producătorii de mobilier vin în întâmpinarea clienţilor dornici de valorificarea spaţiului disponibil cu modele compacte având întrebuinţare multiplă. Dacă doreşti să ai în living atât un loc de relaxare pe timp de zi, cât şi pat de dormit peste noapte, alege din gama de canapele ieftine extensibile. Unele produse au şi spaţiu de depozitare încorporat, unde poţi aşeza lenjeria pentru oaspeţi. Tot în aceeaşi categorie se înscriu şi mesele extensibile care din măsuţă de cafea se transformă în masă pentru mai mult de 6 persoane. Astfel ai la dispoziţie mobilier pentru familia ta şi musafiri, dar îl foloseşti numai când ai nevoie de el. În tot restul timpului rămâi cu spaţiul liber în living.

Lasă lumina să pătrundă

Pe lângă lumină şi căldură, razele naturale ale soarelui au şi darul de a spori senzaţia de spaţialitate. Aşadar, încercarea ta poate porni din dreptul ferestrelor: montează perdele transparente sau trage draperiile pe timp de zi pentru a permite pătrunderea luminii naturale. Acelaşi efect îl poţi crea şi prin intermediul iluminatului artificial potrivit. Alege corpuri de iluminat cu grad ridicat de eficienţă energetică, deoarece te vor ajuta să economiseşti constant cu facturile de curent. Nu te limita la lustra din centrul camerei – foloseşte un corp distinct pentru a delmita fiecare spaţiu: de citit, de cafea sau de jucat.

Renunţă la aglomeraţie

De foarte multe ori, camera de zi nu este mică, ci plină de lucruri inutile. Una dintre cele mai ieftine modalităţi de remodelare a livingului – aproape gratuită – este renunţarea la obiectele în plus care aglomerează încăperea. Singur sau împreună cu familia, adună toate accesoriile şi decoraţiunile, alege ce este cu adevărat util în cameră şi găseşte altă întrebuinţare pentru ceea ce rămâne. Cu cât sunt mai voluminoase, cu atât mai bine pentru aerisirea camerei. La final vei observa că livingul eliberat nu este doar mai mare, ci şi mai relaxant şi odihnitor.

Amenajarea camerei de zi nu trebuie să reprezinte o gaură pentru bugetul familiei tale. Poţi porni de la câteva măsuri gratuite de aranjare a obiectelor de mobilier şi de decor deja existente. Dacă ai ceva de înlocuit, alege cel mai bun raport între preţ şi calitate pentru a te bucura cât mai mult timp de noul tău living spaţios.

 sursa foto: https://www.pexels.com/ro-ro/fotografie/casa-camin-tabel-design-interior-4112601/

 

×