x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Timp liber Casa Cum asiguri bunăstarea familiei, pe termen lung

Cum asiguri bunăstarea familiei, pe termen lung

03 Iun 2021   •   11:05
Cum asiguri bunăstarea familiei, pe termen lung

Bunăstarea familiei, fie ea fizică, mentală sau financiară, este foarte importantă pentru fiecare dintre noi și sunt multe aspecte de care să ținem cont pentru a avea grijă de cei dragi în fiecare zi.

 

De la problemele de sănătate care pot apărea și pe care e bine să le rezolvăm din stadiu incipient până la dificultățile financiare care se pot ivi din numeroase motive (pierderea locului de muncă, afecțiuni ce necesită investigații și tratamente costisitoare), fiecare obstacol poate destabiliza viața unei familii.

 

Însă, este important să luăm măsurile necesare din timp, astfel încât să putem asigura siguranța familiei, pe termen lung.

Programează-i pe toți ai casei la un screening medical

Menținerea unei stări de sănătate bune nu este un lucru greu de făcut, însă e nevoie de multă prevenție. Controalele periodice la medici ne ajută să descoperim din timp anumite boli și să le tratăm din faza incipientă. Astfel, șansele de vindecare sunt mai mari. Testele de screening periodic sunt recomandate începând cu vârsta de 20 de ani. Chiar dacă nu avem niciun simptom sau semn de boală, screeningul medical anual este util pentru că poate contribui la identificarea și eliminarea unor potențiale riscuri de sănătate.

Studiază beneficiile unei asigurări de viață

Asigurarea de viață este o investiție atât în viitorul nostru, cât și al familiei noastre. Accidentele ori bolile pot apărea, în ciuda tuturor măsurilor de protecție pe care le luăm. O asigurare de viață ne oferă siguranța financiară că cei dragi vor fi protejați. De pildă, în cazul decesului persoanei asigurate, familia primește suma asigurată pentru a trece mai ușor peste posibile dificultăți financiare.

 

Totodată, o asigurare de sanatate ne protejează, pe noi și pe familia noastră, de situațiile neprevăzute. La nivel mondial, bolile de inimă reprezintă principala cauză de deces atât în rândul femeilor, cât și al bărbaților, iar numărul pacienților diagnosticați cu o formă de cancer crește anual. În 2020, cancerul a provocat moartea a aproximativ 10 milioane de oameni, potrivit datelor centralizate de Organizația Mondială, România numărându-se printre cele mai afectate țări, cu aproximativ 140 de decese pe zi. O asigurare de sănătate ne protejează financiar pentru a acoperi riscul unei afecțiuni grave ce ar putea apărea.

Pregătește-ți un fond de rezervă

Responsabilitatea financiară este esențială pentru a avea grijă de familia noastră în fiecare zi. Economiile ne ajută să facem față mai ușor problemelor neașteptate. Pentru a reuși să punem bani deoparte, este important să avem un control eficient al banilor, ceea ce înseamnă, printre altele, să facem o listă cu toate cheltuielile importante și banii pe care suntem nevoiți să îi alocăm, să prioritizăm bugetul familiei și să nu cheltuim mai mult decât câștigăm. Pentru a economisi bani, fără a fi tentați să îi cheltuim pe lucruri inutile, este bine să deschidem un depozit bancar la termen, în care vei pierde dobânda dacă retragi banii.

Asigură-ți locuința pentru a putea efectua rapid reparațiile în cazul unor situații neprevăzute

Accidente se pot întâmpla oricând. O furtună puternică poate afecta acoperișul, ferestrele sau balconul, iar inundațiile, fie ele provocate de instalații defecte sau din cauze naturale, pot provoca daune semnificative. Toate aceste accidente pot da peste cap viața unei familii. Pe lângă efectele la nivel emoțional pe care le pot produce asemenea situații, și daunele financiare sunt copleșitoare. De aceea, este recomandat să asigurăm locuința, pentru a putea efectua rapid reparațiile necesare.

 

Măsurile de prevenție reprezintă cea mai eficientă măsură pentru a ne asigura că familia noastră este mereu în siguranță, iar aspectele enumerate mai sus merită luate în considerare pentru a fi pregătit în orice situație

 

Sursă foto: G-Stock Studio/ Shutterstock

×