x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Timp liber Casa Cum ne alegem apartamentul (II)

Cum ne alegem apartamentul (II)

22 Sep 2005   •   00:00
Cum ne alegem apartamentul (II)
INVESTESTE INTELIGENT
In numarul trecut v-am prezentat cateva amanunte pe care trebuie sa le luati in calcul atunci cand vreti sa cumparati locuinta dorita, si anume: cartierul, pozitia apartamentului in bloc si detaliile de constructie. In acest numar continuam sa va prezentam alte detalii care nu trebuie neglijate cand vine vorba de o investitie atat de importanta cum este propriul camin.

ADMINISTRATIA

Un aspect foarte important este modul in care este administrat blocul si locatarii pe care ii veti avea drept vecini. Inainte de a cumpara locuinta trebuie sa va asigurati ca asociatia de locatari respectiva nu are datorii la apa, caldura sau gaze. Daca acestea exista si sumele restante sunt mari, s-ar putea ca regiile respective sa intrerupa alimentarea blocului, iar dumneavoastra sa va treziti fara apa sau gaze, chiar daca sunteti la zi cu plata intretinerii. Chiar daca apartamentul va incanta, insa constatati de la inceput ca apa calda nu curge sau gazele sunt intrerupte, e bine sa va ganditi de doua ori inainte de a da banii. In blocurile cu astfel de probleme exista de obicei locatari care nu platesc intretinerea, aducand asociatia in situatia de a avea datorii uriase catre furnizorii.

Si daca tot am amintit de utilitati, interesati-va ce materiale au fost folosite la constructia blocului pentru traseele de apa si electricitate. Daca tevile de apa sunt vechi, degeaba veti inlocui tubulatura numai pe tronsonul apartamentului dumneavoastra, pentru ca vor aparea mereu probleme de la vecini. De asemenea, daca instalatia electrica e veche, lucru pe care-l puteti depista dupa contor, va trebui sa investiti bani suplimentari pentru refacerea completa a acesteia, ca sa reziste la consumul necesar electrocasnicelor, aparaturii audio-video si a calculatorului. Daca aveti in vedere utilizarea acasa a Internetului, interesati-va si de compania de cablu care este in zona, ca sa cunoasteti daca sunt disponibile aceste servicii.

Ghena de gunoi este un alt aspect care trebuie luat in considerare. Trebuie sa fiti siguri ca depozitarea resturilor menajere nu va va crea neplaceri. De asemenea, trebuie sa vedeti in ce stare se afla palierele. Coborati sau urcati mai sus de etajul unde se afla apartamentul dorit. Daca geamurile sunt sparte sau zonele comune sunt neintretinute, acestea pot fi semnale clare asupra modului in care este administrat blocul si, de asemenea, despre comportamentul viitorilor vecini.

ATENTIE LA VECINI!
Confortul si linistea casei sunt foarte importante. De aceea trebuie sa va asigurati ca va veti muta intr-un bloc linistit, cu vecini pasnici. Este bine sa intrebati in stanga si-n dreapta inainte de a cumpara casa: cum sunt vecinii, daca este galagie, cine locuieste langa dumneavoastra. Daca peretii sunt subtiri, cu siguranta veti auzi cand vecinul se duce la baie sau cand asculta muzica. Un alt aspect despre care trebuie sa va interesati inainte de a cumpara casa este existenta animalelor de companie. Daca vecinii au caini, iar dumneavoastra nu sunteti un mare fan al acestor animale, trebuie sa invatati sa ii acceptati. S-ar putea sa latre in miezul noptii sau sa faca galagie pe coridor. In final, daca totul este asa cum va doriti, mai ramane doar sa semnati actele si sa intrati in posesia locuintei mult visate.
×