x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Timp liber Casa Cum să ai tot timpul o atmosferă călduroasă în baie?

Cum să ai tot timpul o atmosferă călduroasă în baie?

21 Noi 2023   •   15:22
  Cum să ai tot timpul o atmosferă călduroasă în baie?

Baia se numără printre cele mai importante încăperi din locuință. Este locul unde te retragi să-ți efectuezi rutina de îngrijire, dar și mediul propice momentelor de relaxare. Prezintă, așadar, un dublu rol - atât funcțional, cât și estetic - ceea ce ar trebui să se reflecte întocmai la nivelul atmosferei generale.

Crearea unui ambient călduros și primitor nu este tocmai cea mai ușoară treabă. Însă, nimic nu devine imposibil dacă aplici principiile corecte de amenajare. Vrei să te bucuri de o oază de liniște chiar la tine în baie? Descoperă în rândurile de mai jos tot ce trebuie să știi pentru a obține un mediu familiar și în același timp în pas cu tendințele.

Atmosfera călduroasă în baie

Vrei să transformi timpul petrecut în baie într-o rutină binemeritată de relaxare? Iată de ce ar trebui să ții cont:

  • Optează pentru o paletă cromatică neutră. Nuanțele de gri, alb sau bej sunt ideale pentru a oferi băii un aspect atemporal. Dacă vrei să adaugi o pată de culoare, integrează și accente de albastru, portocaliu sau chiar și negru. Un strop de extravaganță nu strică, mai ales dacă vrei să obții un design personalizat.
  • Alege cu atenție obiectele sanitare. Ce-ai zice dacă ai înlocui cada cu o cabină duș walk-in? Este o alegere mult mai modernă și mai confortabilă. În plus, nu ocupă foarte mult spațiu, ceea ce îți va permite să jonglezi în voie cu celelalte elemente estetice.
  • Lumina contează. Oricât de spectaculoase ar fi piesele de mobilier sau culorile folosite, nimic nu poate ieși în evidență în lipsa iluminării adecvate. Mizează pe farmecul luminii naturale, dacă îți dorești un ambient călduros, dar și pe variante ambientale, care să sporească senzația de confort.
  • Finisajele completează designul și întreaga atmosferă. Vrei să te simți ca la SPA ori de câte ori intri în baie? Oferă atenție deosebită chiar și celor mai fine detalii. Alege o gresie baie din materiale durabile, dar care să vină în completarea efectului vizual creat.
  • Adaugă lumânări parfumate și obiecte decorative. Spațiul în care alegi să te retragi pentru a-ți reîncărca bateriile trebuie să te reprezinte. Așadar, nu ezita să integrezi sculpturi, tablouri și alte decorațiuni compatibile cu stilul de amenajare abordat. Nu uita de lumânările parfumate sau de difuzorul cu uleiuri esențiale. După o baie fierbinte, o sesiune de aromaterapie e binevenită.
  • Investește într-o cadă cu hidromasaj. Pentru zilele când oboseala își spune cuvântul, un masaj relaxant este exact ce ai nevoie. Alege căzi înzidite și delectează-te cu momente de liniște totală. Nu uita de muzică - e foarte important ca întreaga încăpere să fie acompaniată de playlist-ul preferat pentru elimina cu succes factorii de stres.

Cum menții temperatura constantă în baie?

Pe lângă aspectele care țin de estetica generală, e important ca baia să-și mențină rolul practic. Așadar, atmosfera călduroasă ar trebui să se resimtă și la nivel funcțional. Nu știi cum să elimini pierderile de căldură și să te bucuri constant de un ambient plăcut?
Iată câteva sfaturi de care să ții cont:

  • Asigură-te că pereții, podeaua și tavanul băii sunt bine izolate pentru a contribui la reținerea căldurii și menținerea unei temperaturi constante.
  • Un termostat programabil îți permite să setezi valori termice diferite în funcție de momentul zilei. Poți programa încălzirea pentru a fi mai intensă dimineața și seara și mai redusă pe parcursul nopții.
  • Asigură-te că aerisești baia în mod regulat pentru a elimina excesul de umiditate. Totuși,  evită deschiderea ferestrelor pentru perioade prelungite în timpul iernii pentru a preveni scăderea temperaturii.

Fără o atmosferă călduroasă în baie nu te poți relaxa așa cum se cuvine.

Aplică sfaturile de mai sus și bucură-te de momente binemeritate de răsfăț!

×