x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Timp liber Casa Cum să amenajezi un spațiu mic în 5 pași simpli

Cum să amenajezi un spațiu mic în 5 pași simpli

27 Sep 2023   •   11:51
Cum să amenajezi un spațiu mic în 5 pași simpli
Sursa foto: Pexels

Amenajarea unui spațiu mic vine la pachet de foarte multe ori cu diverse restricții și probleme. Chiar dacă de multe ori un spațiu generos îți dă libertatea de a decora cum îți dorești, un spațiu redus te ajută să îți pui creativitatea la încercare și să profiți de orice colțișor al încăperii. Mai jos vei găsi o listă cu recomandări de care să ții cont pentru a avea parte de o încăpere cât mai aerisită, dar care să fie și practică.

 

Iată cele 5 idei de care să ții cont pentru a amenaja cât mai util un spațiu mic!

 

1.    Culori

Culorile deschise și neutre vor crea mereu senzația de cameră mai spațioasă, de aceea poți opta pentru pereți albi și culori deschise pentru parchet. Dacă îți dorești să amenajezi camera copilului, poți opta pentru niște culori pastelate care îi vor spori creativitatea celui mic. Culorile deschise reflectă lumina și creează o atmosferă mai aerisită, dar pentru a personaliza spațiul poți adăuga detalii colorate.

2.    Amenajare pe verticală

De obicei în spațiile generoase designul se realizează pe orizontală, dar în locurile de dimensiuni mai mici de cele mai multe ori se utilizează tot spațiul și se optează pentru un design pe verticală. Poți opta pentru rafturi pe perete sau dulapuri înalte și astfel vei avea mai multe spații de depozitare pe verticală. Fii creativ când vine vorba de designul pe verticală pentru a găsi soluții cât mai practice de folosire a spațiului.

3.    Mobilă

Când vine vorba de mobilier trebuie să fii foarte atent pentru a optimiza spațiul cât mai bine. Poți alege piese de mobilier care să aibă mai multe întrebuințări și astfel vei maximiza spațiul. Aceste variante ar fi paturile care au și sertare de depozitare, canapelele extensibile, mesele care se transformă în birou sau scaunele care au și spațiu de depozitare în interior. Una dintre cele mai simple și bune alegeri pe care le poți face ar fi canapelele pe care le poți achiziționa de pe homelux.ro și astfel vei avea mai mult spațiu disponibil, față de locul mare ocupat de un pat.

4.    Spații de depozitare

Pentru a avea o cameră cât mai ordonată și bine organizată ar fi indicat să ai cât mai multe spații de organizare. Poți investi în mobila multifuncțională care să aibă spații de depozitare ascunse. În cazul în care îți dorești să ai și dulapurile ordonate poți folosi niște organizatoare.

 

5.    Accesorii potrivite

Poți folosi decorațiuni colorate, precum perdele, perne care să ofere o pată de culoare spațiului tău. Oglinzile reflectă lumină și creează impresia de spațiu mai mare, de aceea ai putea opta pentru dulapuri cu oglinzi. Un alt detaliu important ar fi iluminatul, pe lângă lumina naturală adaugă și lămpi care să lumineze corespunzător.

 

Există nenumărate trucuri pe care le poți folosi pentru a crea senzația de încăpere spațioasă, cu ajutorul sfaturilor de mai sus poți decora un spațiu cât mai practic, astfel încât să te folosești de fiecare centimetru din încăpere.

 

Sursă foto: pexels.com

×